Det norske kronprinsparet:

Misser den store dagen

Skuffelsene står i kø når prins Christian av Danmark konfirmeres 15. mai.

KOMMER IKKE: Det norske kongehuset deltar ikke i prins Christians konfirmasjon i Danmark neste uke. Foto: Tore Meek / NTB
KOMMER IKKE: Det norske kongehuset deltar ikke i prins Christians konfirmasjon i Danmark neste uke. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag 15. mai blir prins Christian (15) av Danmark konfirmert i Fredensborg slottskirke. Konfirmasjonsdagen til kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Marys (49) eldste sønn blir dog kraftig nedtonet på grunn av pandemien.

Normalt ville gjester fra en rekke kongehus i utlandet ha deltatt i feiringen, men slik blir det ikke. Verken det norske eller svenske kongehuset vil være representert i konfirmasjonen.

Kronprins Haakon (47) og kronprinsesse Mette-Marit (47) var faddere i prins Christians dåp i januar 2006, og derfor selvskrevne gjester på den store dagen. De blir imidlertid ikke å se i Danmark, bekrefter slottets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til danske Se og Hør.

- Jeg kan opplyse om at ingen fra den norske kongefamilie vil være til stede ved Hans Kongelige Høyhet prins Christians konfirmasjon, sier han til bladet.

Heller ikke Sveriges kronprinsesse Victoria (43) kommer i danskeprinsens konfirmasjon. Hun er også tronarvingens fadder, men går glipp dagen på grunn av reiserestriksjonene.

- Kronprinsesse Victoria ville gjerne ha deltatt i prins Christians konfirmasjon. Men på grunn av pandemien har hennes kongelige høyhet dessverre ikke mulighet til å være til stede ved sitt fadderbarns konfirmasjon, opplyser Johan Tegel ved det svenske hoffet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer