Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Tiger King»

Mister dyrehagen til erkefienden

En dommer i Oklahoma gir Carole Baskin full kontroll over Joe Exotics livsverk.

NY SMELL: Joe Exotic som soner en 20 år lang dom, har nå gått på en ny smell der han mister dyrehagen til erkefienden. Video: Netflix Vis mer

Tidligere i vår, omtrent samtidig som coronatiltakene satte inn for fullt, tok «Tiger King» oppmerksomheten til Netflix-publikum over hele verden.

Feiden mellom den eksentriske dyrehage-eieren Joe Exotic (57) og dyreverneren Carole Baskin (58) var bare toppen av isfjellet hva gjaldt intriger og drama i den regelrett forskrudde historien.

Exotic soner nå en over 20 år lang dom, for dyremishandling og forsøk på leiemord av nettopp Baskin. Nå får skjebnen hans nok en smell, Baskin tar nemlig over dyrehagen han har drevet i flerfoldige år.

Det ble avgjort av en dommer i Oklahoma City, skriver bransjenettstedet Variety.

VANT: Carole Baskin kan snart ta full kontroll over G.W. Zoo. Foto: Netflix
VANT: Carole Baskin kan snart ta full kontroll over G.W. Zoo. Foto: Netflix Vis mer

Dyrenes skjebne usikker

Overtakelsen bunner ut i at Baskin saksøkte Exotics mor, nå avdøde Shirley M. Schreibvogel, i 2016. Det på grunn av at sønnen hennes hadde kopiert logoer og navn på firmaet. Han overførte siden firmaet på mora, og hun ble derfor saksøkt for å ha overdratt eiendommen uredelig.

Baskin vant altså fram, og dyrehagens nåværende eier, «Tiger King»-profilen Jeff Lowe, har 120 dager på seg til forlate eiendommen, samt å fjerne alle dyrene som er der.

Det betyr også at Baskin ikke får ansvar for dyrene, og det er foreløpig uvisst hva som skjer med dem.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix og Scanpix Vis mer

Dommen er publisert på Baskins hjemmeside. Lowe har foreløpig ikke uttalt seg om saken. I slutten av serien så vi ham imidlertid i full gang med å åpne en ny dyrepark, men åpningen ble utsatt av coronapandemien.

Takker fansen

Exotic har ikke uttalt seg om rettens avgjørelse, men har sendt et brev fra fengselet til fansen, som er publisert på hans offisielle Twitter-konto. Her skriver han blant annet at fengselet nekter ham å svare på mer enn 15 brev i uka. Han hevder videre at han får 25 brev per dag fra fansen, og at han gjerne skulle svart alle.

- Takk for kjærligheten, de gode ordene og deres støtte. Vær snill og hold historien min i live, og vær snill og fortsett med å spørre vår kjære president om å gjøre det riktige og benåde meg, så vil jeg fortsette med å jobbe for et rettferdig og ærlig rettssystem for de kommende åra, skriver han.

- Verden har samlet seg for å støtte en homofil «redneck» og hans ektemann, så jeg vet at verden fortsatt har håp. Én nasjon, én verden. Vær stemmen min, jeg elsker dere alle, avslutter han brevet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!