Hertuginne Meghan og prins Harry:

Mister nok en ansatt

Trekker seg etter bare elleve måneder i jobben.

SLUTTER: Hertuginne Meghan og prins Harry har de siste åra mistet en rekke ansatte. Nå slutter også stabssjef og administrerende direktør i hertugparets stiftelse Archewell. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB
SLUTTER: Hertuginne Meghan og prins Harry har de siste åra mistet en rekke ansatte. Nå slutter også stabssjef og administrerende direktør i hertugparets stiftelse Archewell. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Etter bare elleve måneder i jobben, har nå stabssjef og administrerende direktør i hertugparet av Sussex' stiftelse Archewell, Catherine St-Laurent, valgt å trekke seg fra stillingene, ifølge Independent.

St-Laurent, som takket ja til de to lederstillingene i april i fjor, blir dermed den 13. i rekken av sentrale ansatte rundt hertugparet som de siste åra har trukket seg fra jobben.

Hun forsvinner imidlertid ikke helt fra stiftelsen. Den tidligere stabssjefen skal nemlig lansere sitt eget sosiale medier-firma, som fremdeles vil være støttet av Archewell.

St-Laurent har tidligere jobbet for Bill og Melina Gates, og skal ha følt seg svært beæret da hun fikk tilbud om å jobbe for prinsen og hertuginnen, ifølge Independent.

Ifølge en talsperson for hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) blir hun byttet ut med James Holt.

KRITISERES: Prins Harry og hertuginne Meghan deltok i et Zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

«Duchess Difficult»

Hertugparet kom med nyheten om den nyoppstartede stiftelsen i april i fjor, bare ei uke etter at de trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter i Storbritannia. Stiftelsen er oppkalt etter sønnen Archie (1).

Hertugparet har som nevnt tidligere mistet en rekke ansatte, deriblant hertuginnens tidligere agent Nick Collins. Også parets PR-sjef, Sara Lathan, og direktøren for et av prinsens prosjekter, Heather Wong, har takket for seg.

Åtte måneder etter bryllupet mistet hertugparet tre ansatte på tre måneder, deriblant hertuginnens personlige assistent Melissa Toubti.

Da det i desember i 2018 ble kjent at hun hadde mistet to ansatte i sin nære sirkel på én måned, kom det nemlig fram at hun går under kallenavnet «Duchess Difficult», som på norsk kan oversettes til «den vanskelige hertuginnen».

BLIR LURT: Tolv jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Kallenavnet skal ifølge Express ha kommet av at Meghan angivelig er vanskelig å jobbe med.

Ifølge forfatter Angela Levin bidrar utskiftningene blant annet til å svekke hertugparets omdømme.

- Alle de ansatte kan jo umulig være dårlig i jobben sin, sier forfatteren. Flere av dem har omfattende kvalifikasjoner og erfaring. Harry og Meghan kommer til å få et svært dårlig rykte hvis det fortsetter på denne måten, sier forfatteren ifølge BT.

Mobbeanklager

Hertuginne Meghan har tidligere vært i hardt vær, etter at flere ansatte ved hoffet hevdet at Meghan har stått bak mobbing av flere ansatte på Kensington Palace da hun og prinsen bodde der. Hun skal også ha gjort at enkelte tok til tårene.

Dette kjenner ikke 39-åringen, som venter sitt andre barn med prins Harry, seg igjen i. Det fortalte hun kort tid etter gjennom sin talsperson, ifølge ET Online.

- La oss bare si det som det er. En velplanlagt svertekampanje basert på villedende og skadelig feilinformasjon. Vi er skuffet over å se at denne ærekrenkende skildringen av hertuginnen av Sussex, blir gitt spalteplass av et medie, sa talspersonen.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Anklagene gjorde også at Buckingham Palace svarte på anklagene om mobbingen.

«Vi er åpenbart bekymret for anklagene i The Times fra tidligere ansatte om hertugen og hertuginnen av Sussex», het det i en uttalelse, ifølge Independent.

«Derfor vil HR-teamet vårt undersøke innholdet i artikkelen. Medlemmer av personalet involvert på det tidspunktet, inkludert de som har forlatt hoffet, vil bli invitert til å delta for å se om vi kan lære av det. Det kongelige hoff har hatt retningslinjer i flere år, og gjør ikke eller vil ikke tolerere mobbing eller trakassering på arbeidsplassen», het det videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer