Kong Charles:

Mister tittel

Første gang på over 500 år.

GJØR ENDRINGER: Tittelen til kong Charles blir annerledes. Dan Kitwood/Pool Photo/AP
GJØR ENDRINGER: Tittelen til kong Charles blir annerledes. Dan Kitwood/Pool Photo/AP Vis mer
Publisert

Kong Charles mister tittelen som hans avdøde mor Dronning Elizabeth, og alle andre forgjengere de siste 500 åra, har hatt.

I et lovforslag hos den kanadiske regjeringen framgår det et ønske om å fjerne frasen «troens forsvarer» fra den britiske kongetittelen.

Det melder det kanadiske nyhetsmediet The Globe and Mail.

Markerer uavhengighet

Den nye tittelen vil dermed være «Charles den tredje, ved Guds nåde, kongen av Canada og hans andre riker og territorier, sjef for samveldet av Canada».

Ifølge det kanadiske radiomediet CBC gjøres endringene i forkant av kong Charles' kroning for å markere Canadas uavhengighet fra Storbritannia og landets fravær av en statsreligion.

- Det ble tatt en beslutning om å modernisere tittelen for å bringe Canada på linje med andre Commonwealth-land, inkludert Australia, sa Annie Cullinan, kommunikasjonsdirektør for King's Privy Council, et kanadisk rådgivende organ for kong Charles, til media.

I tillegg til å droppe den religiøse rollen, sletter den reviderte tittelen også en referanse til Charles som konge av Storbritannia - en oppdatering i samsvar med Canadas status som et uavhengig land blant de 14 andre landene som deler den samme monarken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer