Maya Vander:

Mistet barnet rett før termin

«Selling Sunset»-stjerna i sorg etter dødfødsel i 38. uke.

MISTET BARN: Maya Vander opplevde dødfødsel rett før termin. Foto: Netflix
MISTET BARN: Maya Vander opplevde dødfødsel rett før termin. Foto: Netflix Vis mer
Publisert

Netflix-serien «Selling Sunset» følger et eksklusivt eiendomsmeklerfirma i Los Angeles. I realityserien blir man godt kjent med meklerne, og en av dem er Maya Vander (39).

Hun kunne fortelle følgerne sine at hun og ektemannen ventet sitt tredje barn i juli, og at termin var rundt juletider.

Fredag opplevde imidlertid 37-åringen marerittet. Ved en rutinesjekk oppdaget legene at barnet i magen ikke lenger levde. Det skriver hun på Instagram.

«Gårsdagen var den vanskeligste dagen i mitt liv. Barnet mitt var dødfødt ved 38 uker. Jeg har alltid hørt om det, men aldri forestilt meg å være en del av statistikken. I stedet for å få en baby, fikk jeg dra hjem med en minneboks», skriver hun.

Det var altså bare to uker til familien skulle telle fem, og de ante ikke at noe var galt, skriver hun. Hun har delt bilde av babyklær som ligger ubrukt i en eske.

«Jeg ønsker ikke dette for noen. Det som var en rutinemessig ukesjekk ble til et mareritt jeg aldri hadde forestilt meg skulle skje meg. Siden jeg deler graviditeten min i programmet visste jeg at jeg måtte skrive om dette, og unngå hele 'når er terminen din'-spørsmålet. Du vil alltid være i våre hjerter, Madison», skriver hun avslutningsvis.

TRAILER: Er du klar for en ny sesong av «Selling Sunset»? Video: Netflix Vis mer

Dødfødsel er definisjonen på fødsel av dødt barn etter uke 22. I Norge forekommer det i omtrent tre av 1000 fødsler, ifølge Norsk Helseinformatikk. Når dødfødsel skjer, er det ofte ingen varseltegn i forkant.

Vander har fra før barna Aiden (2) og Elle (19 md.).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer