Frode Johnsen:

Mistet broren på tragisk vis

- Det tøffeste du kan oppleve.

SORG: Tidligere fotballspiller Frode Johnsen forteller om sorgen etter brorens dødsfall. Foto: Heidi Marie Gøperød / Nordisk Banijay / NRK
SORG: Tidligere fotballspiller Frode Johnsen forteller om sorgen etter brorens dødsfall. Foto: Heidi Marie Gøperød / Nordisk Banijay / NRK Vis mer
Publisert

2013 skulle vise seg å bli et tøffere år for den tidligere fotballspilleren Frode Johnsen (48) enn det noen hadde sett for seg.

Etter flere år med toppspill på den grønne gressmatten og karrieren det førte med seg, med alt fra utenlandsopphold til dyrebar tid med familien, ringer telefonen.

Johnsen har to år tidligere returnert til Norge fra Japan, og spilte på det tidspunktet fotball i hjemlandet.

Da telefonen ringte den seinsommerdagen i august, fikk han beskjed om at broren hans, Dan Johnsen, hadde omkommet i en fallskjermulykke i Gudvangen i Sogn og Fjordane, 40 år gammel.

HOUSETOUR: Vi fikk ta en titt inni huset hvor deltakerne bor mens de spiller inn «Mesternes mester». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Luna Lea. Vis mer

- Tøffeste du kan oppleve

De aller fleste norske medier omtalte ulykken den gang. Norske Redningshunder, Røde Kors, et Sea King-helikopter, alpin redningsgruppe og politiet deltok alle i leteaksjonen etter 40-åringen.

Han var sammen med fem andre norske basehoppere før ulykken skjedde.

- Det å miste en bror og en kamerat på den måten, er det tøffeste du kan oppleve. Den gangen jeg gikk til Rosenborg, var det han som var mest positiv til at jeg kom til å lykkes, sier Johnsen i denne ukas «Mesternes mester»-episode.

FOTBALLHELT: Samtidig som Frode Johnsen måtte holde fokus på fotballbanen, sto han midt i en privat sorg. Foto: Cornelius Poppe / NTB
FOTBALLHELT: Samtidig som Frode Johnsen måtte holde fokus på fotballbanen, sto han midt i en privat sorg. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Den tidligere fotballspilleren beskriver broren som et «forbilde som har vært stolt av det Frode har fått til».

- Det å takle sorg er det ingen formel på, men jeg velger å være positiv. Dan hadde et fantastisk liv, og gjorde det han hadde lyst til. Vi skulle gjerne hatt noen år til, men sånn ble det ikke.

SKITNE TRIKS: Stig-André Berge er misfornøyd med Olaf Tuftes sandspruting i Mesternes mester. Video: NRK / Rød Løper. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Et godt liv

Johnsen ga seg som aktiv fotballspiller i en alder av 41 år, og nå er han med i denne sesongen av NRK-programmet «Mesternes mester».

Overfor Dagbladet har 48-åringen erkjent at brorens dødsfall ikke preget innspillingen i særlig stor grad, til tross for at han åpner seg om sorgen i programmet.

- Jeg hadde et supert forhold til ham, og han hadde et veldig godt liv. Så døde han selvfølgelig altfor tidlig. Sånn er livet, men vi har hastet videre på en god måte, føler jeg, fortalte han på lanseringen for noen måneder siden.

- Det gjelder å ta vare på seg selv og de som er igjen, la han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer