Prins William og hertuginne Kate:

Mistet familiehunden

Hertugfamilien er i sorg.

I SORG: Hertugfamilien har mistet hunden Lupo, som ble ni år gammel. Foto: Shutterstock / NTB
I SORG: Hertugfamilien har mistet hunden Lupo, som ble ni år gammel. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Kate (38) og prins William (38) deler en trist nyhet på sin Instagram-konto søndag kveld. I et innlegg på deres offisielle konto kommer det fram at de har mistet familiehunden Lupo.

Lupo døde sist helg, og har vært en viktig del av familien i mange år.

«Han har vært hjertet av familien vår de siste ni åra, og vi kommer til å savne ham så mye», skriver hertugparet i innlegget.

I kommentarfeltet har det strømmet inn med kondolanser og støttende ord til familien etter Lupos bortgang.

Hunden ble født rett før jul i 2011, og ble født av hunden Ella, som var hunden til hertuginne Kates foreldre, Michael og Carole Middleton.

2013: Her er hunden sammen med hertugfamilien etter prins Georges fødsel i 2013. Foto: Michael Middleton / REX / NTB
2013: Her er hunden sammen med hertugfamilien etter prins Georges fødsel i 2013. Foto: Michael Middleton / REX / NTB Vis mer

Lupo var av rasen cocker spaniel, og var til stadighet å se sammen med kongefamilien, og var ofte avbildet sammen med de kongelige - blant annet sammen med Kate og Williams sønn, prins George (7). Hunden var en selvskreven del av det første offentlige bildet av arveprinsen etter fødselen i 2013.

I SORG: Her er prins George sammen med hunden på sin treårsdag i 2016. Foto: Matt Porteous / AFP / NTB
I SORG: Her er prins George sammen med hunden på sin treårsdag i 2016. Foto: Matt Porteous / AFP / NTB Vis mer

Siden den gang har Lupo vært å se på flere familiebilder, og det er ikke vanskelig å se for seg at hundens bortgang har skapt et stort tomrom i hertugfamilien liv.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Overlevde kreftoperasjon

Også for de kongelige her hjemme i Norge har hunder vært en viktig del av familien. Kronprinsfamilien har de to hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle.

Sistnevnte hund gikk gjennom en kreftoperasjon nylig, erfarte Se og Hør tidligere i november. Da skal en stor kreftcyste ha blitt fjernet.

For elleve år siden flyttet blandingshunden Milly Kakao inn hos kronprinsfamilien på Skaugum, bare fire måneder gammel. Hunden, som er blanding mellom labrador og puddel, fikk fire år seinere, sommeren 2013, ni valper.

STERKT: For Louise Angelica Riise har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen / Marcus Brenden / Ingebjørg Iversen Vis mer

Kronprinsfamilien beholdt den ene, som altså fikk navnet Muffins Kråkebolle, og de to hundene har ved flere anledninger blitt avbildet sammen med kronprins Haakon (47), kronprinsesse Mette-Marit (47) og barna. Hundene er som regel også å se på trappa utenfor familiens hjem på Skaugum på 17. mai når de vinker til barnetoget.

Da det for elleve år siden ble kjent at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skulle få den aktuelle rasen, ble de oppfordret til å revurdere valget.

- Det er ikke ment som kritikk, men vi mener at kronprinsparet kanskje bør ta en tur i tenkeboksen før de tar en endelig beslutning, sa formann i Norsk Puddelklubb, Tone Bekkåsen Fischer, til VG den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer