Cathrine Larsåsen:

Mistet faren til uhelbredelig sykdom

- Han har gitt oss vinger til å fly sammen.

I SORG: Stavhopper Cathrine Larsåsen er i sorg etter å ha mistet faren, Johnny Larsåsen. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
I SORG: Stavhopper Cathrine Larsåsen er i sorg etter å ha mistet faren, Johnny Larsåsen. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske friidrettsutøveren Cathrine Larsåsen (32) har mistet faren, Johnny Larsåsen. Han gikk bort 67 år gammel, som følge av sykdommen ALS.

- Pappa gikk dessverre bort på mandag. Han var heldigvis omringet av hele familien, så det var veldig fint. Men det var litt uventet, selv om det jo har vært forventet siden han har vært syk veldig lenge, forteller en åpenhjertig Larsåsen til Dagbladet.

32-åringen forteller videre at den siste tida har vært sterkt preget av farens sykdom, og beskriver faren som «umenneskelig tapper».

- Han har vært positiv og hatt glimt i øyet selv om han har hatt det ekstremt tøft. Det har vært en veldig tøff tid for pappa, og han har holdt ut mye lenger enn han skulle gjort. Han har vært veldig sterk, og hatt det veldig vanskelig. Han har jo vært lam i kroppen, mistet stemmen og vært avhengig av BiPAP (enkle, trykkstyrte ventilatorer som fortrinnsvis brukes på pasienter som puster selv, men som trenger en viss ventilasjonsstøtte, journ.anm.), og har vært inn og ut av sykehus, fortsetter friidrettsutøveren.

Fikk lungebetennelse

32-åringen forteller at faren ble innlagt på Diakonhjemmet etter å ha fått lungebetennelse. Dette var svært alvorlig for hennes ALS-syke far, ettersom han hadde redusert immunforsvar og lungekapasitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer