Jussie Smollett:

Mistet jobben etter å angivelig ha iscenesatt overfall

«Empire»-stjerna får ikke være med i sesongens siste episoder.

OVERFALT: Jussie Smollett ble i slutten av januar overfalt på gata i Chicago. Men sto han selv bak overfallet? Det tror politiet. Foto: NTB Scanpix
OVERFALT: Jussie Smollett ble i slutten av januar overfalt på gata i Chicago. Men sto han selv bak overfallet? Det tror politiet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av januar hevdet «Empire»-stjerna Jussie Smollett (36) å ha blitt alvorlig overfalt på gata i Chicago. To menn ble mistenkt og arrestert, før saken torsdag tok en helt ny vending.

De to mennene ble løslatt, og Smollett ble ført inn i varetekt, siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet. De mener at han har iscenesatt overfallet.

Ifølge CNN hevder politiet at skuespilleren skal ha betalt to menn 3500 dollar, noe som tilsvarer rundt 30 000 norske kroner, for å banke ham opp.

I en pressekonferanse torsdag kveld kom det fram at politiets teori gikk ut på at Smollett skal ha blitt frivillig banket opp for å fremme sin egen karriere. Overfallet skal ha blitt iscenesatt fordi 36-åringen ikke var fornøyd med lønnen han har fått.

Nå har han mistet jobben i den populære tv-serien som følge av dette.

«Hendelsene de siste ukene har vært utrolig følelsesladde for oss alle. Jussie har vært et viktig medlen i vår «Empire»-familie de siste fem åra, og vi bryr oss dypt om ham. Mens disse anklagene er veldig forstyrrende, velger vi å stole på rettssystemet underveis i prosessen. (...) For å unngå ytterligere forstyrrelser på sett, har vi bestemt oss for å fjerne rollen Jamal fra de to siste episodene denne sesongen», sier seriens produsenter i en pressemelding, gjengitt av TV Line.

Kritikk fra Donald Trump

Da overfallet av «Empire»-stjerna først ble kjent, skapte det store overskrifter.

Angrepet ble omtalt som hatkriminalitet, der to ukjente menn skal ha slengt både rasistiske og homofobiske kommentarer etter ham, og kommet med «Make America Great Again»-tilrop, før de videre skal ha gått til angrep på skuespilleren.

Flere tok til sosiale medier og støttet ham, men etter at de nye opplysningene ble kjent, har flere reagert. Blant dem USAs president, Donald Trump (72).

- Hva med «Make America Great Again» og de ti millioner menneskene du fornærmet med dine rasistiske og farlige kommentarer, skrev han nylig på Twitter.

- Smollet er knust

Allerede forrige uke bekreftet politiet at informasjon de hadde fått inn gjorde at etterforskningen snudde, og at de hadde tatt kontakt med Smolletts advokater.

På det tidspunktet benektet Smollett for at han hadde noe med angrepet å gjøre.

- Som et offer for hatkriminalitet som har samarbeidet fullt ut med politiet, er Jussie Smollett sint og knust av meldinger om at gjerningsmennene er personer han kjenner, sto det i en uttalelse fra skuespillerens advokater.

- Han er nå blitt offer igjen med påstander om at Jussie spilte en rolle i angrepet på ham selv, het det videre.

«Empire», som streames på Viaplay i Norge, har vært en av de virkelig store seriene i USA. Jussie Smollett har rollen som Jamal Lyon i serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer