Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Roseanne Barr:

Mistet jobben etter rasistiske uttalelser

Roseanne Barr (65) kom med rasistiske meldinger på Twitter. Nå beklager hun.

MISTET JOBBEN: Skuespiller og komiker Rseanne Barr (65) mistet jobben etter flere rasistiske uttalelser. Foto: NTB Scanpix
MISTET JOBBEN: Skuespiller og komiker Rseanne Barr (65) mistet jobben etter flere rasistiske uttalelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komiker og skuespiller Roseanne Barr (65), kjent fra filmer som blant annet «The Woman Who Loved Elvis» og «Cherry Street, South Main», har de siste åra gjort stor suksess med sin egen TV-serie «Roseanne», som i år gjorde comeback etter nesten 10 år.

Nå tar imidlertid seriesuksessen stopp etter at hun i en rekke Twitter-meldinger kom med flere rasistiske uttalelser.

Sammenliknet med aper

På det sosiale mediet gikk Barr hardt ut mot den tidligere rådgiveren for Barack Obama og borgerrettsforkjemperen, Valerie Jarret.

Ifølge The Guardian skal Barr ha sammenliknet Jarret med «Planet of the Apes», på grunn av hennes iranske røtter.

- «Det muslimske brorskap» og «Planet of the Apes» fikk en baby, Valerie Jarret, skal Barr ha skrevet i en Twitter-melding som nå er slettet, ifølge avisa.

STOPPES: Roseanne Barr har fått sparken fra TV-kanalen. Det betyr at også TV-serien hennes «Roseanne» stoppes. Foto: NTB scanpix
STOPPES: Roseanne Barr har fått sparken fra TV-kanalen. Det betyr at også TV-serien hennes «Roseanne» stoppes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Twitter-meldingene til Barr skapte raskt reaksjoner på sosiale medier, der iblant andre Sara Gilbert, en kollega av Barr, gikk hardt ut mot 65-åringen.

- Roseanne nylige kommentarer om Valerie Jarret, og alle andre, er avskyelig og gjenspeiler ikke troen til vårt team som er tilknyttet vårt show. Jeg er skuffet over handlingene hennes for å si det mildt, skrev hun på Twitter.

Det var imidlertid ikke Gilbert som satte kaffen i halsen da Twitter-meldingene kom opp.

Fikk sparken

ABC, som sender TV-serien «Roseanne», skriver i uttalelse at Barr har fått sparken fra kanalen.

- Roseannes Twitter-meldinger er avskyelig, motstridende og representerer ikke våre verdier. Vi har besluttet å avbryte showet hennes, skriver kanalen ifølge The Guardian.

Ikke nok med det, så fikk hun ikke lenger være klienten til talentbyrået ICM Partners.

De skriver i en uttalelse at det Barr skrev på Twitter, ikke stemmer overens med selskapets verdier.

- Derfor har vi besluttet at vi ikke ønsker å representere henne. Det skjer ved umiddelbar virkning. Roseanne Barr er ikke lenger en klient, skriver de, ifølge CNN.

Beklager

Barr skriver torsdag at hun beklager for hva hun skrev.

- Jeg beklager. Jeg forlater nå Twitter, skriver hun, før det kom en ny melding like etterpå:

- Jeg beklager overfor Valerie Jarrett og til alle amerikanere. Jeg er virkelig lei meg for at jeg tullet om hennes politikk og utseende. Jeg burde ha visst bedre. Tilgi meg - vitsen min falt i dårlig smak.

Barr skal også ha kommet med uttalelser om Chelsea Clinton, hvor Barr kom med påstander om at Clinton var gift med George Soros, en styrtrik amerikansk forretningsmann og filantrop som er nær venn av Clinton-ekteparet. Han blir jevnlig anklaget av konspirasjonsteoretikere for å stå bak en hemmelig plan om å overta verdensherredømmet.

Også denne meldingen beklaget hun.

CNN skriver at dette ikke er første gangen Barr kommer med kontroversielle uttalelser. Blant annet skal hun tidligere ha publisert Trump-støttede konspirasjonsteorier. Det er likevel nå det har fått konsekvenser for skuespilleren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!