Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ellen DeGeneres:

Mistet kjæresten i ulykke, og ble tatt av lufta da hun kom ut av skapet. Slik er Ellen DeGeneres' dramatiske fortid

Mistet kjæresten i bilulykke og pleiet moren gjennom kreft og skilsmisse.

TURBULENT LIV: Ellen DeGeneres (t.v.) skapte store overskrifter da hun kom ut av skapet for 20 år siden. Her er hun avbildet sammen med sin daværende kjæreste, Anne Heche, og moren Betty i 1998, i forbindelse med en markering etter at den homofile studenten  Matthew Shepard ble drept. Foto: Reuters/ NTB scanpix
TURBULENT LIV: Ellen DeGeneres (t.v.) skapte store overskrifter da hun kom ut av skapet for 20 år siden. Her er hun avbildet sammen med sin daværende kjæreste, Anne Heche, og moren Betty i 1998, i forbindelse med en markering etter at den homofile studenten  Matthew Shepard ble drept. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av april 1997 skapte komiker, skuespiller og programleder Ellen DeGeneres (59) tv-historie, da rollefiguren hennes i tv-serien «Ellen» stod fram som lesbisk i dobbeltepisoden «The Puppy Episode»

Bare et par uker tidligere hadde den virkelige Ellen DeGeneres gjort det samme på forsida av magasinet Time , der tittelen erklærte følgende: «Jepp, jeg er homofil».

DeGeneres fikk enorm oppmerksomhet. «Ellen»-episoden ble sett av omlag 44 millioner, og vant en Emmy. Men DeGeneres selv måtte også tåle hard medfart - det var ikke hverdagskost i USA på 1990-tallet at tv-kjendiser kom ut av skapet.

Ifølge Washington Post ble «Ellen» tatt av lufta i 1998, et knapt år etter den personlige avsløringen hennes. DeGeneres fikk ingen andre jobber på over tre år, og ble dypt deprimert. Denne perioden var imidlertid ikke første gang tv-stjerna opplevde vanskelige ting.

Kjæresten døde i bilulykke

Da Ellen DeGeneres var i starten av 20-åra, før hun ble berømt, var hun i et forhold med en annen kvinne. De to var samboere, men kranglet mye og slo til slutt opp.

I et intervju med «Oprah's Master Class» har DeGeneres fortalt at hun hadde tenkt å flytte inn hos kjæresten igjen, men at hun ville gi henne en lærepenge mens hun bodde hos noen venner i stedet. Slik ble det ikke.

- Hun prøvde å overtale meg til å komme hjem igjen. Jeg lot som om jeg ikke hørte henne, fordi musikken var for høy (...) Jeg var veldig avvisende overfor henne, minnes hun om den siste kvelden de fikk sammen - på en konsert med broren til DeGeneres.

FIKK TV-PRIS: Ellen DeGeneres tørker tårene sammen med Anne Heche etter å ha vunnet en Primetime Emmy for hovedrollen i «Ellen» i 1997. Foto: AP/ NTB scanpix
FIKK TV-PRIS: Ellen DeGeneres tørker tårene sammen med Anne Heche etter å ha vunnet en Primetime Emmy for hovedrollen i «Ellen» i 1997. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Kjæresten til Ellen DeGeneres forlot konserten tidligere enn henne. Og på vei hjem passerte DeGeneres og de hun kjørte sammen med åstedet for en bilulykke. En bil var delt i to, og sirener fylte lufta.

- Vi bare fortsatte å kjøre. Og neste morgen fant jeg ut at det var hun som hadde sittet i bilen (...) Det var mye skyldfølelse. Jeg tror det fikk meg til å innse hvor skjørt ... hvor fort man kan miste noen. I løpet av et øyeblikk, bokstavelig talt, var hun bare borte, sa hun i Oprah Winfrey-programmet.

Hjalp moren gjennom kreftsykdom

Noen år tidligere, mens Ellen var tenåring, gjennomlevde hun og familien en annen svært krevende periode. I et intervju med USA Today i 2007, fortalte tv-stjerna om at moren hennes, Betty, fikk brystkreft på 1970-tallet.

I dag er det mye åpenhet rundt kreftsykdom, men for omlag 40 år siden var saken en annen, ifølge DeGeneres.

- Alt var en mørk, liten hemmelighet den gangen. Det faktum at hun gjennomgikk en mastektomi var ikke noe som ble snakket om.

Den nåværende «The Ellen DeGeneres Show»-stjerna la til i intervjuet at moren forsøkte å verne henne mot kreftsykdommen og de følgene den fikk. Likevel fikk tenåringsjenta Ellen mye å si for moren.

- Hun prøvde å beskytte meg litt mot det, men hun trengte hjelpen min for å bli bedre og bli rehabilitert fysisk. Det gjorde at vi fikk et enda tettere bånd, sa DeGeneres til USA Today for ti år siden.

- Det er et veldig spesielt forhold som jeg ikke tar for gitt. Vi har vært der for hverandre, tilføyde Betty DeGeneres i det samme intervjuet.

RØRENDE: Den 21 år gamle servitøren Sarah har en sønn på femten måneder. I Ellen-studioet vet hun nesten ikke hvor hun skal gjøre av seg når hun forstår at livet hennes har blitt snudd opp ned. Video: NBC med tillatelse fra TV3. Vis mer

Måtte kaste ut morens kjærester

På omtrent samme tid som Ellen hjalp moren gjennom kreften, gikk ekteskapet til tv-stjernas foreldre i oppløsning. Betty og Ellen DeGeneres flyttet, mens Ellens eldre bror, Vance DeGeneres (62), ble boende sammen med faren Elliott.

I et intervju med Good Housekeeping i 2011, fortalte den berømte tv-profilen om tida etter at foreldrene hennes gikk fra hverandre.

- Da foreldrene mine skilte seg, var det bare moren min og meg, alene i en leilighet. På det tidspunktet ble vi på en måte romkamerater. Jeg var 13 år gammel, mintes DeGeneres.

NÆRT FORHOLD: Ellen og Betty DeGeneres har opplevd svært mye sammen. Her er de avbildet sammen på Daytime Emmy Awards i 2005, der «The Ellen DeGeneres Show» vant tre priser. Foto: AP/ NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Ellen og Betty DeGeneres har opplevd svært mye sammen. Her er de avbildet sammen på Daytime Emmy Awards i 2005, der «The Ellen DeGeneres Show» vant tre priser. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

I samme intervju fortalte hun at moren hennes slet med å finne seg til rette i den nye singeltilværelsen:

- Hun hadde vært gift i nesten 20 år, og jeg så henne gå gjennom en tøff tid. Hun prøvde å date, prøvde å finne ut av ting. Hun datet noen grusomme menn som jeg var nødt til å kaste ut av huset. Så, som 13-åring, ble jeg på en måte voksen og tok meg av ... så henne slite, la den tidligere «Ellen»-stjerna til.

EMOSJONELT: Ellen DeGeneres tok til tårene da Obama ga henne presidentens frihetsmedalje. Hun benyttet også muligheten til en mannequin-challenge i Det hvite hus. Video: Scanpix Vis mer

- Våknet med tårer i øyene

Etter at Ellen DeGeneres ble voksen, og etter hvert rik og berømt, innledet hun et høyprofilert forhold med «Donnie Brasco»-stjerna Anne Heche (48).

De to møttes på Vanity Fairs fest i anledning Oscar-utdelinga i 1997, ifølge Los Angeles Times, ikke lenge før DeGeneres stod offentlig fram som lesbisk. Paret var sammen i omlag tre år, og drømte om å gifte seg, før forholdet tok slutt i år 2000.

I et intervju med magasinet Allure i 2005, åpnet DeGeneres seg om hvor knust hun ble da Heche gikk fra henne:

- Anne knuste hjertet mitt i en million biter. Da Anne forlot meg, våknet jeg om morgenen, øyene mine fylte seg umiddelbart med tårer og jeg brøt ut i krampegråt.

- Jeg kunne se sola stå opp og så gå ned igjen, mens jeg bokstavelig talt befant meg på det samme stedet på gulvet, fortalte hun til Allure, ifølge Daily News.

PÅ RØD LØPER: Ellen DeGeneres og Anne Heche på Golden Globe-utdelinga i 1998, sammen med Kurt Russell. Foto: AFP/ NTB scanpix          
PÅ RØD LØPER: Ellen DeGeneres og Anne Heche på Golden Globe-utdelinga i 1998, sammen med Kurt Russell. Foto: AFP/ NTB scanpix           Vis mer

Anne Heche giftet seg med kameramannen Coleman Laffoon (43) et drøyt år etter at forholdet til DeGeneres tok slutt. Ifølge The Telegraph møttes de to under en av DeGeneres' innspillinger, og ble et par tre måneder etter at Heche slo opp med tv-stjerna.

Sistnevnte fant tonen med regissør, fotograf og skuespiller Alexandra Hedison (47) etter det tøffe bruddet med Heche, og de to datet til desember 2004.

Saken fortsetter under bildet.

EKSEN: Etter bruddet med Anne Heche, begynte Ellen DeGeneres å date Alexandra Hedison. Her er paret sammen på Primetime Emmy Awards i september 2004. Hedison er i dag gift med skuespiller Jodie Foster. Foto: Reuters/ NTB scanpix
EKSEN: Etter bruddet med Anne Heche, begynte Ellen DeGeneres å date Alexandra Hedison. Her er paret sammen på Primetime Emmy Awards i september 2004. Hedison er i dag gift med skuespiller Jodie Foster. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Lever med konstante bruddrykter

Deretter begynte det imidlertid å gå veien for Ellen DeGeneres i kjærlighetslivet, som per i dag har vært i sitt nåværende forhold i mer enn 12 år.

Kort tid etter bruddet med Hedison, ble nemlig DeGeneres og «Ally McBeal»-stjerna Portia de Rossi (44) et par. I 2008 forlovet de seg, og innen utgangen av året, etter at likekjønnet ekteskap ble vedtatt av høyesterett i California, hadde paret giftet seg.

Duoen er blitt utsatt for seiglivede bruddrykter ved flere anledninger, men i et intervju med People i 2016 sa DeGeneres at hun er svært takknemlig for det hun og kona har sammen.

- Jeg har kommet til et sted der jeg virkelig har slått meg til ro. Jeg vet at jeg ikke skal noen steder. Hun skal ingen steder (...) Jeg kan ikke forestille meg å ikke være gift. Jeg har bestevennen min, den personen jeg vil være sammen med mer enn noen annen i verden, fastslo tv-stjerna den gang.

FORTSATT SAMMEN: Portia de Rossi og Ellen DeGeneres på HBOs fest etter Golden Globe-utdelinga i januar 2005, da forholdet deres var relativt ferskt. Foto: AP/ NTB scanpix
FORTSATT SAMMEN: Portia de Rossi og Ellen DeGeneres på HBOs fest etter Golden Globe-utdelinga i januar 2005, da forholdet deres var relativt ferskt. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Selv om 59-åringen gjentatte ganger har avvist rykter om at det er problemer i ekteskapet, har ikke spekulasjonene stilnet. Senest denne våren har det svirret rykter om at det går mot skilsmisse, og det er blitt hevdet at duoen ønsker å redde forholdet ved å få barn sammen - selv om Portia de Rossi har uttalt at de ikke ønsker seg barn.

I et intervju med «Today» i 2015, sa Ellen DeGeneres at de stadig tilbakevendende bruddryktene ikke går inn på henne.

- Det er ikke noe behov for å være tykkhudet, for det er ikke ekte. Jeg er bare forbløffet over at noen trenger å finne på en historie. Det har aldri eksistert et punkt hvor vi slo opp eller skilte oss eller kranglet, sa hun til Matt Lauer den gang, ifølge UsWeekly.

SUKSESSRIK: I tillegg til å lede et av USAs mest populære talkshow, har Ellen DeGeneres gjort suksess med animasjonsfilmene «Oppdrag Nemo» og «Oppdrag Dory», der hun har gitt stemme til fisken Dory. Her er Ellen og Portia på verdenspremiere til sistnevnte film i Hollywood i juni 2016. Foto: Splash News/ NTB scanpix  
SUKSESSRIK: I tillegg til å lede et av USAs mest populære talkshow, har Ellen DeGeneres gjort suksess med animasjonsfilmene «Oppdrag Nemo» og «Oppdrag Dory», der hun har gitt stemme til fisken Dory. Her er Ellen og Portia på verdenspremiere til sistnevnte film i Hollywood i juni 2016. Foto: Splash News/ NTB scanpix   Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!