Ellen DeGeneres:

Mistet kjæresten i ulykke, og ble tatt av lufta da hun kom ut av skapet. Slik er Ellen DeGeneres' dramatiske fortid

Mistet kjæresten i bilulykke og pleiet moren gjennom kreft og skilsmisse.

TURBULENT LIV: Ellen DeGeneres (t.v.) skapte store overskrifter da hun kom ut av skapet for 20 år siden. Her er hun avbildet sammen med sin daværende kjæreste, Anne Heche, og moren Betty i 1998, i forbindelse med en markering etter at den homofile studenten  Matthew Shepard ble drept. Foto: Reuters/ NTB scanpix
TURBULENT LIV: Ellen DeGeneres (t.v.) skapte store overskrifter da hun kom ut av skapet for 20 år siden. Her er hun avbildet sammen med sin daværende kjæreste, Anne Heche, og moren Betty i 1998, i forbindelse med en markering etter at den homofile studenten  Matthew Shepard ble drept. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av april 1997 skapte komiker, skuespiller og programleder Ellen DeGeneres (59) tv-historie, da rollefiguren hennes i tv-serien «Ellen» stod fram som lesbisk i dobbeltepisoden «The Puppy Episode»

Bare et par uker tidligere hadde den virkelige Ellen DeGeneres gjort det samme på forsida av magasinet Time , der tittelen erklærte følgende: «Jepp, jeg er homofil».

DeGeneres fikk enorm oppmerksomhet. «Ellen»-episoden ble sett av omlag 44 millioner, og vant en Emmy. Men DeGeneres selv måtte også tåle hard medfart - det var ikke hverdagskost i USA på 1990-tallet at tv-kjendiser kom ut av skapet.

Ifølge Washington Post ble «Ellen» tatt av lufta i 1998, et knapt år etter den personlige avsløringen hennes. DeGeneres fikk ingen andre jobber på over tre år, og ble dypt deprimert. Denne perioden var imidlertid ikke første gang tv-stjerna opplevde vanskelige ting.

Kjæresten døde i bilulykke

Da Ellen DeGeneres var i starten av 20-åra, før hun ble berømt, var hun i et forhold med en annen kvinne. De to var samboere, men kranglet mye og slo til slutt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer