Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Svein Østvik:

Mistet mora: - Du fineste hjerte av gull

Tv-profilen i sorg over moras bortgang.

MISTET MOREN: Svein Østvik er i sorg etter å ha mistet mora, Lilli. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
MISTET MOREN: Svein Østvik er i sorg etter å ha mistet mora, Lilli. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

- Mamma, Muttern, min nærmeste på jord, forlot oss natt til lille julaften 93 år gammel, forteller tv-profil Svein Østvik til Se og Hør.

Det skulle vise seg at 2019 fikk en tøff avslutning for 58-åringen, som mistet mora, Lilli, som følge av kort tids sykdom.

- Du klarte rett og slett ikke mer, men jaggu har du stått for mye! Du fineste hjerte av gull. Du som ikke krevde noe selv, men som ga og ga til dine barn og barnebarn. Du skal vite at jeg gråter. Du skal vite jeg kommer til å savne. Du skal vite du har vært til stor, stor hjelp! Tusen takk, kjæreste mamma, forteller Østvik om mora si.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

Rørende innlegg om mora

I slutten av desember delte Østvik nyheten om at mora hadde gått bort i et innlegg på Facebook. Dagen etter delte han nok et Facebook-innlegg om året som hadde gått, og der gikk han nærmere inn på hvordan han vil minnes mora.

I innlegget beskrev Østvik mora blant annet som en «hønemor på jobb, alarmerende i sin bekymring, og en person som alltid hadde barna sine i fokus».

«Mamma du visste ikke alltid hvordan du skulle vise din kjærlighet, men vi merket den. I dine sjelelige gode øyne, i ditt smil som varmet langt inn i mitt til tider skjøre sinn», skrev Østvik.

NÆRT FORHOLD: Her er Svein Østvik avbildet sammen med mora Lilli under «Skal vi danse» i 2009. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
NÆRT FORHOLD: Her er Svein Østvik avbildet sammen med mora Lilli under «Skal vi danse» i 2009. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

58-åringen avsluttet innlegget med å takke mora for alle de nære stundene de fikk sammen. Etter at dødsfallet til mora ble kjent, har Østvik mottatt enorm støtte og kondolanser. I begynnelsen av januar takket han for all støtten han hadde mottatt på Facebook.

«Tusen takk for alle fine kondolanser og alle sterke fine beskrivelser av mamma rundt hennes død og begravelse», skrev Østvik blant annet.

Roste sønnen

Østvik og mora Lilli hadde et nært forhold, og hun har tidligere vært med i TV 3-programmet «Charterfeber» sammen med sønnen.

- Jeg trenger ikke å passe på Svein. Han har mye mer i hodet enn det folk får se når han er på TV, fortalte Lilli til VG under premierefesten til tv-programmet i 2010.

Østvik på sin side fortalte avisa at han og mora alltid passer på hverandre.

- Jeg må passe på at hun har det bra og koser seg, mens hun passer på at jeg ikke tar av altfor mye. Det går stort sett greit, uttalte Østvik til avisa.

RØRT: Det ble emosjonelt da Charter-Svein leste opp en tale han hadde skrevet til bestevenninnen Linni Meister i «Charterfeber». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Tok farvel med faren

I 2004 mistet Østvik faren sin, Dagfinn. Han gikk bort som følge av en lungebetennelse, 85 år gammel.

- Jeg sa til søstera mi at jeg ikke trengte å se ham i kista, for jeg så ham i hjertet mitt. Han visste at jeg elsket ham, da han reiste fra denne jorda, har 58-åringen tidligere fortalt til Se og Hør.

Da Østvik en stund seinere deltok i TVNorge-programmet «En natt på slottet», fikk han «kontakt» med sin avdøde far. TV-mediet beskrev til og med farens utseende på en prikk.

- Jeg kjente med en gang at fatter’n var til stede, og opplevde den samme gråten som jeg har opplevd når jeg besøker graven hans, fortalte «Farmen kjendis»-profilen til Se og Hør.

Denne saken ble først publisert på Se og Hør.