Felicity Huffman:

- Mitt gamle liv døde

Skuespilleren snakker ut om tida etter collegejuks-skandalen.

DØMT: Felicity Huffman på vei ut av rettssalen i 2019. Foto: Joseph Prezioso/AFP/NTB
DØMT: Felicity Huffman på vei ut av rettssalen i 2019. Foto: Joseph Prezioso/AFP/NTB Vis mer
Publisert

I 2019 ble skuespiller Felicity Huffman (61), best kjent fra såpeserien «Frustrerte fruer», dømt i den såkalte collegejuks-saken.

61-åringen tilsto ha betalt 130 000 kroner i håp om å få dattera inn på et eliteuniversitet.

Skuespilleren ble dermed dømt til 14 dagers fengsel og 250 timers samfunnstjeneste. Hun måtte også betale en bot på 270 000 kroner. Etter elleve dager i fengsel, slapp hun ut.

I et nytt intervju med The Guardian forteller «Frustrerte fruer»-stjerna om hvordan hun har det i dag - fem år etter hun ble dømt.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

- Så lenge barna mine og ektemannen min har det bra, føler jeg at jeg har det bra, sier hun og legger til:

- Jeg er takknemlig for å være her, men hvordan jeg har det? Jeg antar at jeg fortsatt bearbeider situasjonen.

61-åringen er gift med skuespiller William H. Macy (73). Sammen har de to døtre, Sophia (23) og Georgia (21).

EKTEPAR: William Macy og Felicity Huffman fotografert sammen i 2017. Foto: NTB
EKTEPAR: William Macy og Felicity Huffman fotografert sammen i 2017. Foto: NTB Vis mer

Siden domfellelsen har Huffman knapt landet noen skuespillerroller.

- Jeg gjorde en pilot for ABC nylig, men den gikk de ikke videre med. Det har vært vanskelig, som om ditt gamle liv døde og du døde med det. Jeg er heldig som har en familie, kjærlighet og midler, så jeg hadde et sted å lande.

I 2023 ble det kunngjort at Huffman skulle spille hovedrollen i spin-off serien til «The Good Doctor, nemlig «The Good Lawyer» på TV-kanalen ABC. Nå er hun også aktuell med teaterstykke «Hir», som settes opp på Park Theatre i London i februar.

PÅ NORGESBESØK: «Gossip Girl»-stjerna er i Norge med bandet sitt «For You», et av medlemmene kommer med en innrømmelse. Video: Rød Løper / Warner Bros. Vis mer

Tilbake i desember brøt Huffman tausheten om skandalen, i et intervju med TV-kanalen ABC7.

- Jeg og familien ble vekket midt på natta av væpnet politi, før jeg ble påført håndjern. Jeg trodde det var tull, og spurte om jeg kunne få kle på meg, sa hun om pågripelsen og fortalte videre at hun angret bittert på valgene hun hadde tatt.

Videre hevdet hun at hun ikke hadde noen intensjon om å gjøre noe ulovlig.

- Etter hvert ble jeg med på det likevel. Jeg vet det høres helt sykt ut. Da jeg kjørte datteren min til eksamenslokalet tenkte jeg hele veien: «Snu, bare snu». Men jeg gjorde ikke det, og vil for alltid skamme meg.

Flere Hollywood-stjerner og profilerte navn, deriblant «Full House»-stjerna Lori Loughlin (59), ble også dømt i det som ble omtalt som USAs største avsløring om opptaksjuks.