Hertuginne Meghan:

Mobbeanklagene: Avslører nye detaljer

Slottets oppdaterte retningslinjer har tidligere blitt holdt hemmelig. Nå får offentligheten likevel mer informasjon.

STO I STORMEN: Hertuginne Meghan måtte tåle en kritikkstorm etter mobbeanklager. Foto: Matt Dunham/AFP/NTB
STO I STORMEN: Hertuginne Meghan måtte tåle en kritikkstorm etter mobbeanklager. Foto: Matt Dunham/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) måtte tåle mye oppmerksomhet eter at de i fjor stilte opp i et kontroversielt Oprah-intervju.

Like før intervjuet ble publisert, florerte det rykter om at hertuginnen skal ha mobbet flere ansatte under tida hun bodde på Kensington Palace. Det meldte The Times den gang.

«Vi er åpenbart bekymret over anklagene i The Times fra tidligere ansatte om hertugen og hertuginnen av Sussex», het det i en uttalelse fra Buckingham Palace, ifølge Independent.

Med tida dempet rykteflommen seg, men for få dager siden meldte The Times at en rapport om skandalen skal ha blitt «begravet».

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

CNN meldte at rapporten ble laget av et uavhengig advokatfirma. Funnene er ikke offentliggjort, og ifølge AP er begrunnelsen at deltakernes konfidensialitet må beskyttes.

Det kom også fram at slottets retningslinjer har blitt oppdatert, men at de ikke ønsket å si hva slags forandringer det er snakk om.

Nytt dokument

Torsdag ble derimot Det kongelige hushold sitt årsregnskap, kalt The Sovereign Grant Report, publisert.

Der står det blant annet at ansattes «Concern at Work»-retningslinjer oppfordrer til å gi beskjed om eventuelle bekymringer de måtte ha i forbindelse med andres oppførsel og hvordan saker kan luftes. Det skriver AP.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

I dokumentet kommer det også fram at «rådgivning og støtte gis gjennom husholdningens veletablerte ansatthjelpeprogram», og at «lederne er opplært til å støtte og veilede teamene deres».

Nekter

Tidligere har ansatte ved Hoffet påstått at hertuginne Meghan mobbet flere ansatte ved Kensington Palace da hun og ektemannen bodde der. Hertuginnen skal også ha fått enkelte til å gråte.

Tobarnsmora har hele veien benektet anklagene på det sterkeste. Gjennom en talsperson har 40-åringen tidligere uttalt at det var snakk om «en velplanlagt svertekampanje basert på villedende og skadelig feilinformasjon».

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Talspersonen mente samtidig at det ikke var tilfeldig at beskyldningene begynte kort tid før Meghan og Harry snakket ut for første gang etter å ha trukket seg fra sine kongelige plikter.

- Hertuginnen er såret over det siste angrepet på karakteren hennes, spesielt siden hun har vært målet for mobbing selv, og er dypt forpliktet til å støtte dem som har opplevd smerte og traumer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer