Carmen Dell’Orefice:

Modell (91) kaster klærne

Viser hud i ny fotoshoot.

VISER HUD: Verdens eldste supermodell, Carmen Dell’Orefice, kaster klærne i ny fotoshoot. Foto: Pa Photots/NTB
VISER HUD: Verdens eldste supermodell, Carmen Dell’Orefice, kaster klærne i ny fotoshoot. Foto: Pa Photots/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carmen Dell’Orefice (91) fikk en rakettstart på karrieren sin da hun som 15-åring prydet forsiden av motemagasinet Vogue, i 1947.

Siden 2012 har 91-åringen vært verdens eldste aktive supermodell. Nå kaster hun klærne i ny fotoshoot.

Modellen pryder nemlig denne månedens forsiden av magasinet New You. I et av bildene tatt for magasinet poserer Dell’Orefice avkledd og kun tildekket av en dyne.

På spørsmål om hvordan det å posere naken i en alder av 91, svarer hun følgende:

GNIST: Iselin Guttormsen og Catalin Andrei har måtte svare på romanserykter denne sesongen, og nå letter de enda mer på slørte om hva som egentlig skjer mellom dem. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Det er deres (fotografen, journ.anm) oppfatning av hva de ser i deg eller meg. Vi er der, en synergi begynner å skje, og de får den fram (..) Vi er alle tause skuespillere, og det er det dette handler om.

KASTER KLÆRNE: Den 91 år gamle modellen viser hud i nye bilder. Foto: Fadil Berisha for New You
KASTER KLÆRNE: Den 91 år gamle modellen viser hud i nye bilder. Foto: Fadil Berisha for New You Vis mer

På forsiden poserer Dell’Orefice med en annen historisk modell, Beverly Johnson (69). Johnson var den første svarte modellen som fikk pryde en forside av Vogue i 1974.

I intervjuet forteller kvinnene hemmeligheten om hvordan de holder seg ungdommelige.

- Menn og kvinner bør ta vare på seg selv og elske seg selv. En av hemmelighetene til å opprettholde skjønnheten er å gjøre det du gjør med en baby. Du pleier og mater babyer med kjærlighet, og det er det vi burde gjøre med oss selv. Elske oss og gi den samme energien til oss.

Ifølge Daily Mail pensjonerte Dell’Orefice seg fra modellkarrieren i 1959. Hun gjorde imidlertid et comeback i 1978 og har ikke stoppet å jobbe siden.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Cristian Brennhovd er uenig med de andre deltakerne da de skal handle inn til middag. Video: Discovery + Vis mer

- Jeg har vært på flere magasinforsider de siste 25 åra enn jeg har vært i løpet av hele karrieren min. I dag er jeg i et territorium som markedet anser som uomsettelig: alder og hvitt hår. Men med tida begynte jeg å eie det og sto opp for alderen min, fortalte hun i et intervju i 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer