Modell saksøker Google

Ble kalt en løsaktig, gammel heks.

||| (Dagbladet.no): Den kanadiske modellen Liskula Cohen (36) går til sak mot Google-eide Blogger.com for å få vite identiteten til en blogger som har sjikanert henne, skriver New York Daily News.

På bloggen «Skanks in NYC» har den anonyme bloggeren utelukkende trukket fram Cohen, som figurerer på en rekke bilder av privat karakter. Bloggeren kommer også med en rekke fornærmelsende uttalelser:

- Hun er en psykotisk, løgnaktig, løsaktig (...) tøs, heter det i bloggen.

- Hun var kanskje heit for ti år siden, men er det egentlig særlig pent å se denne gamle heksa ride menn på nattklubber? Desperasjonen lekker ut av sjelen hennes, om hun da har en, står det videre.

Nå ønsker Cohen å finne ut hvem som står bak siden, slik at hun da kan gå til sak mot ham eller henne.

Sydde 46 sting i ansiktet
Cohen har vært forsidepike for blader som Vogue, Elle and Harper's Bazaar. Hun er imidlertid mest kjent for å ha blitt overfalt av en 25 år gammel dørvakt på et utested på Manhatten i 2007. Dørvakten knuste en vodkaflaske i ansiktet hennes.

- Jeg gikk på badet og så hele karrieren min forsvinne. I speilet så jeg et hull i ansiktet mitt på størrelse med en stor mynt, sa hun til New York Daily News i fjor.

Modellen måtte sy 30 sting på innsiden av munnen og 16 på utsiden, og hadde store vanskeligheter med å få oppdrag etter overfallet.

Dårlige sjanser
Dørvakten ble domfelt, men det er svært usikkert om det samme vil skje med Google, skriver Ars Technica. Hittil har domstolene i New York som regel nektet å identifisere bloggere som har framsatt fornærmelser på internett, det er stor takhøyde i delstaten når det gjelder injurier av offentlige personer, og Google har råd til å ansette landets beste advokater.

Cohens advokat er likevel optimistisk:

- Jeg tror vi har en god sak. Dette er ærekrenkende og man bør ikke kunne slippe unna med slikt, sier Steven Wagner.

- Det er smålig, det er teit og det er patetisk. Når jeg finner ut hvem som står bak, så får jeg i alle fall vite hvem fiendene mine er, sier Cohen selv.

- Jeg er høy, jeg er blond, jeg har vært modell i mange år og folk er misunnelige. Om jeg måtte ta for meg alle som var misunnelige, ville jeg ikke hatt tid til annet, sier Cohen om saken.

Google ønsket ikke å kommentere søksmålet.