Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Blake Leibel

Modellen ble torturert i åtte timer. Så tømte filmskaperen henne for blod

Nå får han straffen sin.

BLE DREPT: Blake Leibel og Iana Kasian fikk sitt første barn sammen i 2016. Tre uker seinere ble Kasian funnet drept i leiligheten sin. Foto: Los Angeles County Sheriff's Dept./HO, Facebook
BLE DREPT: Blake Leibel og Iana Kasian fikk sitt første barn sammen i 2016. Tre uker seinere ble Kasian funnet drept i leiligheten sin. Foto: Los Angeles County Sheriff's Dept./HO, Facebook Vis mer

I mai 2016 ble den ukrainske modellen Iana Kasian funnet drept i sin egen leilighet i West Hollywood, Los Angeles. Tre uker tidligere hadde hun og kjæresten Blake Leibel fått sitt første barn sammen, en liten datter.

Kroppen hennes ble funnet under et rødt Mikke Mus-pledd, helt tømt for blod. Hun var også utsatt for grov tortur.

Blake Leibel, som til vanlig jobber som tegneserieskaper og filmskaper, ble raskt funnet og arrestert, mistenkt for de bestialske voldshandlingene.

Bare en uke før han drepte kjæresten, ble han arrestert etter å ha vært mistenkt for en voldtekt. Han var ute på kausjon da drapet ble begått.

Etter å ha sittet i varetekt i over to år, ble han denne uka dømt for drapet - som av amerikanske medier omtales som et av de mest grusomme i moderne tid.

Ble torturert

For å delta i rettssaken hadde flere av den drepte modellens familiemedlemmer fra Ukraina flydd inn.

Moren hennes Olga tok til tårene i rettssaken, da Leibel ble funnet skyldig i samtlige tiltalepunkter - blant annet tortur og drap, skriver Hollywood Reporter.

Aktor i saken mente at drapet i stor grad dreide seg om sjalusi. Han skal ikke ha likt at Kasian tilbrakte såpass mye tid med deres nyfødte datter, og var sint fordi han ikke fikk oppmerksomhet.

Den nybakte mora ble ifølge retten torturert i over åtte timer med både kniv og skalpell før hun døde.

KIDNAPPET: En britisk jente (20) skal ha blitt holdt fanget i en leilighet i Italia da hun trodde hun skulle på et oppdrag. Da jenta ankom stedet hun trodde var et jobboppdrag, skal hun ha blitt angrepet og kidnappet av to menn. Video: CNN Vis mer

Sønn av tidligere OL-helt

Det grufulle drapet sørget for at juryen etter noen timer med diskusjoner kom fram til at han måtte dømmes på samtlige punkter. Straffeutmålingen er foreløpig ikke kjent, men han risikerer dødsstraff.

Da han fikk høre at juryen hadde kommet fram til domfellelse, sto han ifølge Hollywood Reporter helt urørlig i rettssalen. Han hadde på seg en blå blazer og hvit skjorte, og løftet så vidt blikket opp mot dommeren. De eneste han kjente i salen var en gammel klassekamerat og et familiemedlem, som hadde møtt opp for å få med seg straffeutmålingen.

At saken har blitt så profilert er ikke helt uten grunn. Drapet i seg selv er grusomt, men at Blake Leibel er sønn av den tidligere, kanadiske OL-helten Lorne Leibel har sørget for mer oppmerksomhet. Han deltok under OL i Montreal i 1976 i seiling.

Blake Leibel har i tillegg produsert og skrevet flere filmer og tv-serier, i tillegg til at han har markert seg som tegneserieskaper.

At en av tegneseriestripene hans handler om en kvinne som blir halshogget og tømt for blod, en historie med mange likhetstegn til drapet han selv begikk, gjør ikke saken noe bedre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media