- PLAGER MEG: Den profilerte modellen Ashley Graham har ikke noe til overs for dem som sender penisbilder til henne på sosiale medier. Foto: Hubert Boesl/dpa, NTB scanpix
- PLAGER MEG: Den profilerte modellen Ashley Graham har ikke noe til overs for dem som sender penisbilder til henne på sosiale medier. Foto: Hubert Boesl/dpa, NTB scanpixVis mer

Modellen er lei penisbilder: - Jeg blokkerer deg

Ashley Graham snakket fritt på VMA-løperen. 

(Dagbladet): Modellen Ashley Graham har blitt hyllet for sin formfulle kropp, og har blant annet vært modell for undertøymerket Lane Bryant. Hun har i tillegg vært å se i magasiner som Vogue og Elle.

På rød løper i New York i natt stilte hun gladelig opp i blitsregnet, og tok seg tid til å prate med det amerikanske kjendisbladet Page Six mens hun først var der.

Til dem røpet hun svært pikante detaljer om hva slags bilder hun får på direktemelding, og hvordan hun reagerer.

- Det plager meg

På spørsmål fra magasinet om den rareste meldingen hun har mottatt på nettet, er hun klar i sin tale.

- Jeg synes det er skikkelig merkelig når de sender meg penisbilder, forteller hun og fortsetter:

- Det plager meg langt inn i sjela. Ikke gjør det - jeg blokkerer deg, forteller hun.

Den populære modellen, som flere ganger har uttalt seg som det å være modell med former, er ikke den første kvinnen til å gå ut mot penisbilder i sosiale medier.

Ikke første gang

Den danske politikeren Nikita Klæstrup er en av dem som har fått sine profiler i sosiale medier bombardert med bilder av det mannlige kjønnsorgan. Det i kjølvannet av en kjole hun brukte på en fest med Konservativ Ungdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg får innimellom tilsendt penisbilder. Det er vel ingen som gidder å se på det. Det er ikke akkurat det peneste på en mann, sa Klæstrup.

Hun insisterer på at hun ikke blir opphisset av bildene, slik noen kanskje kan tro. Hun så seg dermed lei.

- Vennligst slutt å sende penisbilder til meg, fortalte hun.

Tok hevn

Tidligere i år skrev Dagbladet om bloggeren Emily Sears, som får peniser i innboksen sin hver dag. Hun valgte å ta grep da det ble for mye. En av tingene hun gjorde var å svare brukerne som sendte slike bilder.

- Jeg vil heller rive ut øyene mine med mine egne hender og kaste dem i søppelkverna, enn å se på penisen din, skrev hun til en håpefull blotter.

Deretter bestemte hun seg like greit for å si fra til mennenes kjærester, som en oppfordring på å behandle kvinner bedre. Hun fikk ikke alltid de angrende beklagelsene hun ventet på.

- Unnskyldningene deres virker bestandig falske. Noen ganger forsøker de seg med at en venn av dem stjal telefonen deres. Jeg tror ikke de er lei seg for det de har gjort. Jeg tror de er lei seg for at de ble avslørt.

Ifølge Medietilsynet har sju prosent av alle barn i alderen 13-16 år oppgitt at de i løpet av det siste året har sendt nakenbilder av seg selv. Det utgjør 20 000 barn i Norge.