Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sophia Hadjipanteli:

Modellen får drapstrusler på grunn av øyenbrynene sine: - Blir redd

Til tross for hetsen, kommer ikke Sophia til å nappe brynene med det første.

SKILLER SEG UT: Den 21 år gamle modellen Sophia Hadjipanteli har over 150 000 følgere på Instagram. Der får hun en rekke negative kommentarer. Foto: Instagram/sophiahadjipanteli
SKILLER SEG UT: Den 21 år gamle modellen Sophia Hadjipanteli har over 150 000 følgere på Instagram. Der får hun en rekke negative kommentarer. Foto: Instagram/sophiahadjipanteli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede som 15-åring prydet den greske modellen Sophia Hadjipanteli (21) en bildeserie for italienske Vogue, men det er først i seinere tid hun ble «oppdaget».

Ifølge nettstedet Unilad var det først da et av hennes Instagram-bilder dukket opp på «utforsk»-siden på bildedelingstjenesten, at folk begynte å legge merke til henne.

I dag har hun over 150 000 følgere.

21-åringen skiller seg ut på grunn av sine såkalte «monobryn», som vil si at man lar øyenbrynene vokse fritt uten å nappe eller vokse dem.

Saken fortsetter nedenfor.

Tbh I think it’s kind of hot to be called a monster

A post shared by Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) on

Hennes særegne utseende har altså ikke gått ubemerket hen, men det er ikke bare positive kommentarer som har dukket opp i kommentarfeltet på bildene hennes.

- Det har vært folk som har sagt at de vet hvor jeg bor, hva slags bil jeg kjører, og folk som har sendt meg detaljerte drapstrusler. De går ikke bare ut på at de sier at jeg skal dø, men mye drøyere enn som så, sier hun til Unilad.

Hun har også snakket om hatkommentarene overfor nettstedet Vice.

- Jeg pleier bare å blokkere og slette meldingene, men flere av vennene mine ber meg om å anmelde det til politiet. Jeg bryr meg ikke om noen kaller meg stygg. Å være stygg, er vakkert. Men når noen sier helt detaljerte ting, blir jeg litt redd, sier hun.

- Jeg gikk bare for det

Da bildet hennes dukket opp Instagram-siden, var det over én million personer som så det. Den dagen glemmer hun aldri.

- Jeg ble ganske satt ut da jeg først begynte å få oppmerksomhet, og det tok ikke lang tid før jeg begynte å motta negative kommentarer. Jeg husker jeg var veldig lei meg den dagen, og det tok meg flere måneder å komme over det, sier hun til Vice.

Modellen, som for tiden studerer ved Maryland University, ble født og oppvokst i USA, men foreldrene hennes er fra Kypros.

KROPPSHÅR: Den amerikanske bloggeren Morgan Mikenas kastet barberhøvelen i begynnelsen av 2016. Nå viser hun fram resultatet, og forklarer hvorfor i en ny video. Video: Morgan Mikenas / Foto: Privat / Instagram: i_am_morgie Hele videoen på Morgans Youtube-kanal: https://www.youtube.com/watch?v=WyKUg78Z-Y0 https://www.instagram.com/i_am_morgie/ Vis mer

Det var etter en sommerferie på Kypros at Hadjipanteli begynte å gå for et mer naturlig utseende.

- Jeg hadde ikke tid til å nappe øyenbrynene fordi jeg var alltid opptatt med å svømme og sånne ting. Så da jeg kom tilbake til mormor i London, fortalte hun meg hvor vakker jeg var, og jeg innså at jeg hadde monobryn på det tidspunktet. Så jeg gikk bare for det. Jeg tenkte aldri egentlig over det før nylig da mange begynte å kommentere det, sier hun.

På sin populære Instagram-konto har hun blant annet startet emneknaggen #UnibrowMovement, som oppfordrer jenter til å la øyebrynene vokse fritt.

Hun har også delt bilder der hun poserer som Frida Kahlo, den meksikanske maleren som var kjent for sine store øyenbryn.

- Jeg ønsker å være sikker på at jeg ikke blir definert for hvordan jeg ser ut. Jeg ser på øyenbrynene mine som om det bare er eyeliner eller rød leppestift. Om fem år kan det hende jeg ser tilbake og tenker: «Det var kun en periode», men fram til folk begynner å akseptere mennesker for sine spesielle trekk, føler jeg meg ikke klar for å gå bort fra det, sier hun til Harper's Bazaar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!