UTMAGRET: Denne kampanjen mot anoreksi fra 2007 viste en skinnmager Isabelle Caro på en plakat i Roma. Nå er hun død, 28 år gammel. Foto: AFP/ANDREAS SOLARO
UTMAGRET: Denne kampanjen mot anoreksi fra 2007 viste en skinnmager Isabelle Caro på en plakat i Roma. Nå er hun død, 28 år gammel. Foto: AFP/ANDREAS SOLAROVis mer

Modellen som ga spise-vegring et ansikt er død

Bildene av en utmagret Isabelle Caro gikk verden rundt. Nå er hun død - 31 kilo tung og 28 år gammel.

BERLIN (Dagbladet): Det var en hysterisk mor som påførte Isabelle Caro den sykdommen som nå har kostet henne livet. 

Hun fortalte selv om hvordan mora hennes under oppveksten i Paris hadde panisk angst for at datteren skulle vokse seg for stor.  Derfor fikk hun minimalt med mat, og ble daglig målt - både i høyde og omkrets.

Hun fikk heller ikke forlate hjemmet, fordi moren hadde hørt at frisk luft fikk unge jenter til å vokse og bli store.

Sjokkerende nakenbilder Resultatet av spiseforstyrrelsene som hun pådro seg gikk verden rundt i forbindelse med moteuka i Milano for tre år siden. 

Beneton lot den berømte fotografen Oliverio Toscani ta bildene, der hun lå splitter naken på en benk. 

Budskapet hennes var en advarsel til motebransjen mot å bruke modeller med spisevegring og andre lidelser som kan sette de unge jentenes liv i fare.

Anoreksi ble livet hennes. Oppmerksomheten var stor, og plutselig sto oppdragene i kø.  Isabelle Caro skrev bøker om livet sitt og om sykdommen.  De siste par årene tjente hun faktisk store penger på å vise fram sin radmagre, 1,63 meter store kropp.  

Hemmelig dødsfall At 28-åringen døde allerede 17.november, har av familien vært holdt topp hemmelig til nå. 

En tilfeldig bemerkning på Facebook fra en nær venn satte motebladet Paris Match på sporet. 

Den sveitsiske nettavisa 20min.ch har snakket med venner av Isabelle Caro, som forteller at hun fikk lungebetennelse og ble veldig dårlig. 

Selv om det gikk opp og ned med henne psykiske helse, hadde Caro det siste året sultet seg voldsomt, og var nå nede på faretruende 31 kilo i vekt.  Derfor hadde hun heller ingen motstandskraft da hun ble dårlig.

ADVARSEL: Isabelle Caro ville advare alle om hvor farlig spiseforstyrrelser kan være. Foto: AFP/ANDREAS SOLARO
ADVARSEL: Isabelle Caro ville advare alle om hvor farlig spiseforstyrrelser kan være. Foto: AFP/ANDREAS SOLARO Vis mer