Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Modellkjæresten var med på Anders' store dag

Cannes-premieren var en intens, emosjonell opplevelse, sier skuespilleren.

PÅ KJÆRESTENS CANNES-PREMIERE; Modell Iselin Steiro, gift med skuespiller Anders Danielsen Lie. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET
PÅ KJÆRESTENS CANNES-PREMIERE; Modell Iselin Steiro, gift med skuespiller Anders Danielsen Lie. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET Vis mer

CANNES (Dagbladet): I går hadde den norske filmen «Oslo 31. August» premiere som en del av det prestisjetunget sideprogrammet Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes. Kulturminister Anniken Huitfeldt hadde tatt turen til filmbyen for anledningen.

Det hadde også hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lies samboer Ïselin Steiro, kjent som en landets fremste internasjonale motemodeller.

Etter den stivpyntede premieren kunne Lie fortelle om en «intens, emosjonell opplevelse».

- Jeg har latt være å se filmen før jeg kom hit, for å gjøre opplevelsen så sterk som mulig. Det var virkelig en ut-av-deg-selv-opplevelse å se den på festivalen i Cannes, sier skuespilleren.

- Jeg følte at vi fikk en god respons fra salen, og ikke minst etterpå, da mange kom bort til meg og sa de var beveget av filmen, sier han.

Krise «Oslo 31. august» er regissert av Joachim Trier («Reprise»), og følger en mann i eksistensiell krise gjennom ett døgn i hovedstaden. Den har - selvfølgelig - premiere 31. august.

Kulturministeren var også imponert av filmen.

- Jeg trodde den skulle handle mer om narkotika-tematikk, men den var bredere enn som så. Dette er en film som mange mennesker vil kjenne seg igjen i, kommenterte hun.

FRA TV TIL FILM: NRK-kjendis Hans Olav Brenner har også en rolle i filmen. Her med kona Nina Méd. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET
FRA TV TIL FILM: NRK-kjendis Hans Olav Brenner har også en rolle i filmen. Her med kona Nina Méd. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media