Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Modellsøstrene: Slik gjør de hverandre berømte

Søskenparene som erobrer motebransjen.

(Dagbladet): Sammen er vi sterke? Vel, det kan lønne seg å ha en søster om man vil opp og fram i modellbransjen.

Kendall (19) og Kylie Jenner (18) er et godt eksempel på søstre som drar svært god nytte av å være to.

Jentene, som først ble kjent gjennom «Keeping up with the Kardashians», har i løpet av de siste åra blitt et av verdens mest omtalte søskenpar.

«Kendall + Kylie» Begge, og kanskje særlig den eldste, har gjort seg godt bemerka i moteverdenen. Jenner-søstrene har også stilt opp i flere kampanjer sammen, blant annet for motehuset Balmain.

Jentene har også en egen kleslinje sammen for retail-kjeden TopShop, som har det passende navnet «Kendall + Kylie».

Sosiale medier er et kapittel i seg selv. Søstrene deler ofte bilder av og med hverandre, og har noen av de mest fulgte Instagram-kontoene i verden.

- Kendall og Kylie Jenner har lenge vært superhot. Det kan helt klart virke som om det er en fordel å være to ved at den ene drar den andre opp, sier moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir til Dagbladet.

Kan overta tronen Moteeksperten spår likevel modellsøstrene Gigi (20) og Bella Hadid (19) en større karriere enn Jenner-søstrene.

- Det spekuleres i om Hadid-søstrene er i ferd med å overta motetronen, sier hun.

Hadid-søstrene har i likhet med Jenner-jentene også vært innom realityverdenen. Modellmora Yolanda Foster (51) er nemlig en av damene i dokusåpa «The Real Housewives of Beverly Hills», og har ofte med seg døtrene på opptak.

Mest kjent er Gigi Hadid, som har vært å se på utallige magasinforsider og jobbet for noen av verdens største motehus.

Med god drahjelp fra søstera er også Bella på vei opp i modellverdenen. Nylig ble hun med Gigi på catwalken for designeren Balmain, skriver Daily Mail.

- Søskenkjærlighet - Det er viktig å påpeke at det er Kendall Jenner og Gigi Hadid som virkelig er de store it-jentene. Søskentrenden har likevel ikke gått motebransjen hus forbi, sier Einarsdóttir og fortsetter:

- Den nye Balmain-kampanjen signert H&M-aktuelle Olivier Rousteing har nettopp søskenkjærlighet i fokus med Kendall og Kylie Jenner, Gigi og Bella Hadid og Joan og Erika Smalls.

De latinamerikanske søstrene Joan og Erika Smalls er relativt nye navn i moteverdenen, og har i motsetning til Hadid- og Jenner-søstrene ikke entret rampelyset via foreldrenes berømmelse på tv.

Einarsdóttir nevner også navnene Miranda og Elektra Kilbey.

- De svensk-australske tvillingssøstrene er motebransjens nye yndlinger. Jentene er kjente fra det dream pop-sounbandet Say LouLou, som nylig gjorde et stort samarbeid med Gina Tricot.

De britiske jentene Suki og Immy Waterhouse er også verdt å legge merke til. Søstrene har figurert i flere reklamekampanjer sammen, blant annet for skomerket UGG og Tommy Hilfiger.

Like fint alene Selv om moteeksperten slår fast at søskenpar-trenden ikke vil forsvinne med det første, er det like fint å være alene, mener hun:

- Tvillingsøstrene Ruth og May Bell har vært et ettertraktet modellpar i lang tid.

- Nå har imiderltid Ruth Bell gått solo, og gjorde stor sukess under moteuka i Milano med visninger for blant andre Versace, Gucci og Max Mara og som kampanjemodell for Saint Laurent - så kanskje det lønner seg å være solo, likevel?, sier Einarsdóttir.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media