- «Mokkamann»? Hva faen er gæli med det?

Plumbo-Lars Erik fikk støtte av Ole Ivars i natt, så var det ut på Rune Rudberg-konsert.

STØTTER PLUMBO: Tore Halvorsen i Ole Ivars støtter Plumbo etter den famøse Spellemann-utdelingen.  FOTO: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DAGBLADET
STØTTER PLUMBO: Tore Halvorsen i Ole Ivars støtter Plumbo etter den famøse Spellemann-utdelingen. FOTO: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus skapte sterke reaksjoner med sin famøse «Mokkamann»-kommentar under gårsdagens Spellemann. I etterkant haglet det med kritikk, mens vokalisten bak fjorårets hit i Norge gikk kanossagang i intervju etter intervju.

Det toppet seg i VGTVs intervju med Lars Erik Blokkhus, der Kaizers Orchestra-gitarist Terje Røthing helte øl i hodet på ham.

Mens de fleste oppfattet «Mokkamann»-kommentaren som støtende, ventet det støtte fra Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen.

- «Mokkamann»? Hva faen er gæli med det? Du skal glede deg, sa Halvorsen til Blokkhus i natt, ifølge Drammens Tidene.

Til Dagbladet i dag forteller Halvorsen, kjent fra monsterhiten «Nei, så tjukk du har blitt», at han inviterte Plumbo med ut på byen i Oslo etter nedturen på Spellemannprisen.

- Vi dro på Rune Rudberg-konsert på Ivars kro, det ble veldig hyggelig og Plumbo koste seg tilslutt, de fikk veldig mye støtte utover kvelden, sier Halvorsen.

Ole Ivars-vokalisten avviser på det sterkeste at kommentaren til Lars Erik Blokkhus var rasistisk.

- Hvis de Madcon-gutta ikke tåler noe sånt, må de være veldig hårsåre. Det var absolutt ikke rasistisk ment, det var bare et ordspill, bare tull. Låta heter «Møkkamann», så ser han de mørke utta og sier «Mokkamann». Hva er galt med mokka? spør Halvorsen.

- Så du forstår ikke at noen oppfatter det rasistisk?

- Overhodet ikke, det var bare et ordspill, gjort i gledesrus. Det må alle skjønne.


Tore Halvorsen reagerer også kraftig på at Terje Røthing fra Kaizers helte øl i hodet på Lars Erik Blokkhus.

- Det er helt forkastelig og tragisk. Sjukt, spør du meg.

- Jeg vet da faen hva jeg skal si om det, det hører ingen steder hjemme. Her er vi på en fest for å ha det gøy, det går ikke an, sier Halvorsen, som nå vender nesa mot Gran Canaria og Ole Ivars-konserter i ti dager til ende.