TIL SEMIFINALEN: Monika Blomeid og Martin Halla er med Magne Furuholmen videre i «The Voice». Foto: Stella pictures
TIL SEMIFINALEN: Monika Blomeid og Martin Halla er med Magne Furuholmen videre i «The Voice». Foto: Stella picturesVis mer

- Monika hadde mest å hente i dette programmet

Magne Furuholmen (49) om hvorfor han sendte hjem forhåndsfavoritt Shaun Bartlett i «The Voice».

(Dagbladet): I kveldens livesending av «The Voice - Norges beste stemme» ble mentor Magne Furuholmen (49) nødt til å sende ut en av programmets største favoritter.

Martin Halla (23), Shaun Bartlett (34) og Monika Blomeid (25) var de gjenværende artistene på laget til mentor Magne Furuholmen.

 De to sistnevnte har begge rukket å bli storfavoritter i årets program og det var derfor spesielt overraskende at Martin Halla (23) fikk flest stemmer fra publikum og dermed gikk rett videre til semifinalen neste fredag.

«Sjokkskadd » Et titalls sofatwitrere mener Furuholmen har sendt hjem feil mann og truer med boikott av "The Voice", og krimforfatter Anne Holt twitrer at hun er «sjokkskadd» etter at Furuholmen valgte bort Bartlett.

- Man vet ikke hva publikum velger. Jeg har ligget søvnløs et par netter å tenkt på dette, sier Furuholmen til Dagbladet etter utsendelsen.

Shaun Bartlett fremførte sin egenproduserte låt «Secret Mission» og det manglet ikke på ros fra Furuholmen etter at artisten hadde vært på scenen. 

- Shaun er en ekstremt komplett artist. Det er uvanlig at folk med hans låtskrivertalent er med på en slik konkurranse og jeg håper veldig mange kommer til å følge Shaun videre i sin karriere, sa Furuholmen etter artistens opptreden.

- Hadde mest å hente - Hvis jeg går ut så skal jeg bare komme skikkelig i gang og smi mens jernet er varmt, sa Bartlett rett før han ble sendt ut.  

- Jeg prøvde å tenke på hvem som hadde mest å hente i dette programmet, derfor falt valget på å beholde Monika, sier Furuholmen om Blomeid, som fremførte sin helt egen versjon av «Blowing in The Wind» til stående applaus fra publikum.

UT: Storfavoritt Shaun Bartlett røk ut av kveldens «The Voice». Foto: Stella pictures
UT: Storfavoritt Shaun Bartlett røk ut av kveldens «The Voice». Foto: Stella pictures Vis mer

Med det kan Monika Blomeid sprette champagnen og feire både semifinaleplass og 25 - årsdag.

- Vi kommer nok til å sprette champagne uansett i dag, sa Blomeid i forkant av konkurransen.

De andre artistene som måtte gå i kveldens «The Voice» var Silje Løvaas, Ida Hanevold og Suzana Costa Johansen.

EGEN VERSJON: Monika Blomeid fremførte sin egen versjon av «Blowing In The Wind». Foto: Stella pictures
EGEN VERSJON: Monika Blomeid fremførte sin egen versjon av «Blowing In The Wind». Foto: Stella pictures Vis mer