Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Alexandra Barbara Nilsson:

- Monsteret overtok meg fullstendig

Etter nesten 15 år takker den svenske influenseren og toppbloggeren for seg.

I TÅRER: I en video på YouTube meddelte Alexandra Nilsson, tidligere kjent som «Kissie», at hun legger ned bloggen. Nå forklarer hun bakgrunnen for avgjørelsen. Foto: Privat
I TÅRER: I en video på YouTube meddelte Alexandra Nilsson, tidligere kjent som «Kissie», at hun legger ned bloggen. Nå forklarer hun bakgrunnen for avgjørelsen. Foto: Privat Vis mer

Den svenske bloggeren Alexandra Barbara Nilsson (29), tidligere kjent under bloggnavnet «Kissie», startet bloggkarrieren sin allerede som 15-åring, og på kort tid tok hun Sverige med storm.

Nå har hun imidlertid kommet til beslutningen om å legge ned bloggen sin.

Det er i en YouTube-video at 29-åringen meddeler beslutningen, og forklarer bakgrunnen for hvorfor hun velger å gjøre det.

- De siste dagene har jeg faktisk følt på at jeg angrer på at jeg startet bloggen, sier hun i videoen hvor hun bryter sammen i tårer, og legger til:

- Jeg kommer til å fjerne bloggen helt og holdent, og den kommer ikke til å finnes.

RAAD: Toppblogger og influenser Isabel Raad opererte seg på det samme sykehus i Tyrkia som Sophie Elise. Under kveldens Debatten på NRK innrømmet hun at hun var bekymret for implantatene hun fikk. Video: NRK Vis mer

- Ville nok ikke innse det

bloggen sin deler 29-åringen et aller siste innlegg med leserne sine.

«Det gir meg ingenting lenger. For å være ærlig har bloggen bare tatt energi fra meg de siste åra, men jeg ville nok ikke innse det. Det har vært litt skummelt og rart å tenke på et liv uten blogg, og det er kanskje ikke så rart siden jeg har oppdatert den flere ganger hver dag i nesten 15 år», skriver hun, og legger til at det er sykt å tenke på hvor lenge hun har klart å holde bloggen i live.

Nilsson innrømmer at hun skapte seg sin egen «nettverden» for å unnslippe virkeligheten.

«Men det var ikke meg, i utgangspunktet har dette aldri vært meg. Jeg skapte et monster som ble så stort at jeg ikke lenger hadde kontroll over det. Monsteret overtok meg fullstendig», skriver hun videre.

Avslutningsvis benytter hun anledningen til å takke alle dem som har fulgt henne på bloggen i alle disse åra.

«Det sprø og absolutt ikke middelmådige livet jeg har hatt, ville ikke vært mulig uten dere. Jeg vil takke dere som har støttet meg og ikke gitt meg opp. Jeg er så takknemlig for dere som kommer bort, og forteller meg hvordan dere har fulgt bloggen min og at dere fremdeles følger meg».

FORELSKA: Nå forteller Henrik Borg hvorfor han befinner seg i Sverige. Det er det nemlig en kvinnelig grunn til. Video: Henrik Borg/ Rød Løper Vis mer

Blitt en annerledes person

Overfor Dagbladet forteller Nilsson at hun ikke lenger vil bli koblet til ei tid som ikke eksisterer lenger.

- Jeg er ikke lenger 15 år gamle usikre Alexandra, jeg er voksen nå. Så for at folk skal forstå det tror jeg at jeg behøver å slette det gamle for å kunne se framover, sier 29-åringen.

Videre forklarer Nilsson at hun mentalt har stengt ned bloggen for lenge siden, men at denne gangen gjør hun det på ordentlig.

FORANDRE SEG: Alexandra Nilsson forteller at hun har andre drømmer nå enn tidligere. Foto: Privat
FORANDRE SEG: Alexandra Nilsson forteller at hun har andre drømmer nå enn tidligere. Foto: Privat Vis mer

- På hvilken måte har du endret deg siden du startet bloggen?

- På alle måter. Jeg er ikke i nærheten av den personen jeg var da jeg startet bloggen som 15-åring. I dag er jeg voksen, og jeg har andre drømmer enn å bli gjenkjent. Det er ikke viktig for meg, svarer hun.

Nilsson legger ikke skjul på at hun har lært mye gjennom alle de åra hun har hatt en av Sveriges mest populære blogger.

- Jeg har lært meg at man kommer lengst gjennom å være snill og ydmyk. Men jeg har samtidig lært meg å forstå min verdi og alltid følge magefølelsen, hvor klisjé det enn høres ut, fortsetter hun.

UVENTET: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen får hakeslepp når de åpner et brev i den nye TV3-serien «Kjendismødre». Video: TV3 / Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

- Folk hørte på meg

Som mange andre toppbloggere har Nilsson også opplevd å få hatefulle kommentarer på bloggen. På spørsmål om hvordan hun har taklet dem, svarer hun:

- De tidligere hatkommentarene berører meg ikke. Jeg blir likevel mer lei meg i dag når jeg får hat, da jeg virkelig ikke synes at jeg fortjener det. Jeg er jo et snilt menneske som synes det er gøy å tulle iblant.

Hvis hun skal trekke fram et av sine beste minner fra storhetstida som blogger, forklarer Nilsson at det må være da hun først startet bloggen.

FORANDRE SEG: Alexandra Nilsson forteller at hun er en helt annen person i dag enn hun var som 15-åring. Foto: Privat
FORANDRE SEG: Alexandra Nilsson forteller at hun er en helt annen person i dag enn hun var som 15-åring. Foto: Privat Vis mer

- Mitt beste minne er da jeg som 15-åring kjente at jeg ikke lenger var kjedelige, utfryste Alexandra lenger. Jeg var noen! Folk hørte på meg. Det var heftig på den tiden, sier hun.

Nilsson har tidligere lettet på sløret om hvordan livet var under storhetstida som blogger. Det gjorde hun blant annet i et intervju med Svenska Yle i fjor.

- Det var nok mediene som lagde Kissie og ikke meg. Jeg var en av de første bloggerne som vokste opp. Det jeg ikke forsto da, var at det vi gjorde ville utgjøre en forskjell i hele bransjen - hvordan kan du vite det som 14-åring? Bloggen var en morsom ting som deretter ble noe helt annet, og deretter ikke kunne fjernes, fortalte hun den gang.

SISTE DATE: Det går ikke helt som det skal i programmet «Første Date» når blogger Sigurd Storm og Eugen blir matchet med hverandre. Vis mer

- En dårlig behandlet tenåring

Opp gjennom åra innrømmer hun at mange har sett på Kissie som et alter ego, men det mener Alexandra aldri har vært tilfellet.

- Kissie var aldri ment som et alter ego, det var bare navnet på en blogg. Men det endte med at folk også begynte å kalle meg Kissie. Da jeg begynte å skape overskrifter, var det nok lettere for mediene å kategorisere Kissie som et avsporet alter ego. Samtidig var jeg bare Alexandra, en dårlig behandlet tenåring som var trist.

I intervjuet hevdet Nilsson at det på et tidspunkt føltes ut som at hele Sverige mobbet henne.

- Folk gikk inn på bloggen min for å hate meg og, hver kveldsavis delte smakløse bilder av meg som omhandlet utseendet mitt eller personligheten min, uttalte hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!