Monty Python:

Monty Python-stjerne rammet av alvorlig sykdom

Terry Jones har fått en alvorlig form for demens.

MONTY PYTHON: Terry Jones var en av seks sentrale skikkelser i Monty Python. Fra venstre:  Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin og Terry Jones. Her er de sammen i 2014. Foto: NTB / Scanpix
MONTY PYTHON: Terry Jones var en av seks sentrale skikkelser i Monty Python. Fra venstre:  Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin og Terry Jones. Her er de sammen i 2014. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nyheten ble kjent da han ble tilkjent «Bafta Cymru»-prisen for sitt arbeid innen film og TV.

Det var Jones' talsperson som annonserte nyheten. Ifølge BBC påvirker sykdommen nå 74-åringens evne til å snakke i så stor grad, at han ikke lenger kan gi intervjuer.

«Denne sykdommen påvirker hans taleevne, og han er ikke lenger i stand til å gi intervjuer. Terry er stolt og beæret over å få denne annerkjennelsen, og ser fram til feiringen», sier talspersonen ifølge BBC.

Terry Jones utgjorde sammen med John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Michael Palin og avdøde Graham Chapman komiker-gruppa Monty Python, som ble kjent verden over for sine elleville sketsjer.

Jones, som er født i Wales, regisserte også Monty Python-filmen «Life of Brian» som opprinnelig ble stemplet blasfemisk og forbudt i Norge, samt «filmen «The Meaning of Life».

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer