KJØPER BRANDSTAD: Moods of Norway har kjøpt opp den norske klesbutikkjeden Brandstad. Her er gründerne bak klesmerket, Peder Børresen, Simen Staalnacke og Stefan Dahlkvist under en visning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KJØPER BRANDSTAD: Moods of Norway har kjøpt opp den norske klesbutikkjeden Brandstad. Her er gründerne bak klesmerket, Peder Børresen, Simen Staalnacke og Stefan Dahlkvist under en visning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Moods of Norway kjøper opp norsk butikkjede

- Det er snakk om millionbeløp, sier daglig leder. 

(Dagbladet): Torsdag morgen meldte den norske kleskjeden Moods of Norway at de har gjort sitt første oppkjøp i Norge. Selskapet har kjøpt butikkjeden Brandstad av investeringsselskapet Katalysator.

Brandstad har 24 butikker i Norge, og er nå kjøpt opp for å sørge for en mer omfattende distribusjon av herreklærne til Moods of Norway.

Daglig leder i det norske klesmerket, Jan Egil Flo, forteller til Dagbladet at de har store framtidsplaner.

- Millionbeløp

- Det kommer ikke til å skje så mye med Brandstad, annet enn at de tar inn klærne våre igjen. De har ikke solgt Moods i butikk der siden 2013, forteller Flo.

Flo påpeker at Moods nå trenger mer distribusjon.

- Vi hadde valget mellom å åpne flere butikker eller kjøpe opp Brandstad, sier han.

Aksjene er nå overtatt, men det vil ikke skje noe særlig før på nyåret. Flo påpeker også at det er mulig det vil bli flere Brandstad-butikker som følge av overtakelsen.

Den daglige lederen vil ikke gå ut med hvor mye de nå har betalt for butikkjeden.

- Det er hemmelig, men jeg kan si at det dreier seg om millionbeløp, forteller han til Dagbladet.

Sliter økonomisk

Moods of Norway har vært et norsk moteeventyr.

De har åpnet flere butikker i utlandet, arrangert store motevisninger i Norge og vært en kjendisfavoritt siden oppstart.

De siste åra har det derimot vært økonomisk vanskelig, skrev Hegnar tidligere i år.

På spørsmål fra Dagbladet om oppkjøpet er en konsekvens av dette, svarer Flo at det er bedre å drive stort.

- Vi har hatt tolv år med pluss og to år med minus. Vi tror at jo større dette blir, jo mer vil stordriftsfordelene gjøre at vi kan tjene penger, forteller Flo.

KJØPER BRANDSTAD: Moods of Norway har kjøpt opp den norske klesbutikkjeden Brandstad. Her er gründerne bak klesmerket, Peder Børresen (t.v.) og Simen Staalnacke under visningen Moods of Norway SS15. Foto: NTB scanpix
KJØPER BRANDSTAD: Moods of Norway har kjøpt opp den norske klesbutikkjeden Brandstad. Her er gründerne bak klesmerket, Peder Børresen (t.v.) og Simen Staalnacke under visningen Moods of Norway SS15. Foto: NTB scanpix Vis mer