Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Priscilla Presley:

- Mørkeste dagene i familiens liv

Priscilla Presley åpner seg opp om barnebarnets tragiske bortgang.

ÅPEN: Priscilla Presley mistet tidligere denne måned barnebarnet Benjamin Keough. Han ble bare 27 år gammel, og nå åpner hun opp om den vonde sorgen. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN: Priscilla Presley mistet tidligere denne måned barnebarnet Benjamin Keough. Han ble bare 27 år gammel, og nå åpner hun opp om den vonde sorgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I forrige uke kom den tragiske nyheten om at Benjamin Keough, Elvis og Priscilla Presleys barnebarn, hadde gått bort - bare 27 år gammel.

Den gang hadde verken politiet eller de pårørende gitt noen opplysninger om dødsårsak. Det har imidlertid i seinere tid blitt bekreftet av Los Angeles rettsmedisinke avdeling at Keough tok sitt eget liv, ifølge blant andre BBC.

Det skal naturligvis ha etterlatt de pårørende i en stor sorg, og i en uttalelse kom det fram at Lisa Marie Presley (52), Benjamins mor, skal ha vært totalt sønderknust.

- Hun er fullstendig hjerteknust, utrøstelig og forbi knust, men forsøker å holde seg sterk for sine 11 år gamle tvillinger og sin eldste datter, Riley. Hun forgudet den gutten. Han var hennes livs kjærlighet, sa Presleys manager, Roger Widynowski, i uttalelsen, ifølge USA Today.

«LOVE ME TENDER»: Elvis var og er et amerikansk ikon. Han har solgt over en milliard album, påvirket flere generasjoner av musikere og har fortsatt en kultaktig følgerskare. I dag er det 40 år siden han forlot verden. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

- Har vært ødeleggende

Nå har også Priscilla Presley (75), Keoughs bestemor, åpnet seg opp om det vonde tapet. Det gjør hun i et innlegg på Facebook, som i skrivende stund har over 37 000 likerklikk, og 11 000 kommentarer.

«Dette er noen av de mørkeste dagene i familiens liv. Sjokket ved å miste Ben har vært ødeleggende. Å plassere alle bitene av «hvorfor» sammen igjen har penetrert sjela mi. Hver dag våkner jeg og håper det skal bli bedre», skriver 52-åringen i innlegget, og fortsetter:

«Men, da tenker jeg på dattera mi og smerten hun går gjennom som en kjærlig mor. Bens far, Danny, som er fullstending tapt siden Ben var hans eneste sønn. Riley, som var så kjærlg og tett med ham; Harper og Finley, som absolutt beundret ham. Navarone som sliter veldig med tap og død. Hvil i fred, Ben, du var elsket».

FAMILIEN: Etter at Benjamin Keough (t.h) døde, har familien vært i stor sorg. Her er Riley Keough, Priscilla Presley og Lisa Marie Presley avbildet under markeringen av Elvis Presleys 75-års jubileum. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN: Etter at Benjamin Keough (t.h) døde, har familien vært i stor sorg. Her er Riley Keough, Priscilla Presley og Lisa Marie Presley avbildet under markeringen av Elvis Presleys 75-års jubileum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ovennevnte Riley (31), og tvillingene Harper og Finley (11) er Benjamins søsken. Keoughs foreldre var Danny Keough (55) og Lisa Marie Presley, der sistnevnte er Elvis og Priscillas eneste barn sammen. Navarone Garibaldi (33) er Priscillas barn fra forholdet med manusforfatteren Marco Garibaldi (65).

Musikklegenden Elvis Presley døde i 1977 som følge av hjerteinfarkt. Da var han 42 år gammel. Han hadde kallenavnet «The King of Rock and Roll», og blir fremdeles ansett som en av de største underholdningsartistene i vår tid.

Han og Priscilla møttes i det som den gang var Vest-Tyskland da sistnevnte bare var 14 år gammel. Da var Elvis 24 år. I 1967 giftet paret seg, og ni måneder seinere kunne de ønske dattera Lisa Marie Presley velkommen til verden. Paret skilte seg i 1973, etter omlag tolv år sammen.

Hylles av familien

Tidligere denne uka lettet også den avdødes kjæreste, Diana Pinto, på sløret om tida rett etter Keoughs bortgang.

«Latteren din blir hørt over hele verden nå. Du gjorde meg til den lykkeligste jenta i verden ved å få ha deg, få holde deg, få elske deg og få bli elsket av deg. Det er det eneste som har betydd noe. Du er hele min verden og hele livet mitt, du lever videre med meg hver dag i hjertet mitt, i sjelen min og i tankene mine», var blant det hun skrev i et innlegg på Instagram, til flere bilder av seg selv og den avdøde kjæresten.

Videre skrev Pinot, som ifølge People har vært sammen med kjendissønnen siden september 2017, at hun vil ta med seg de gode minnene de skapte sammen, og beskriver ham som sin beste venn og reisepartner.

Storesøsteren Riley, delte også en varm hyllest til broren forrige uke.

«Morgenene er de vanskeligste. Jeg glemmer at du er borte. Jeg kan ikke gråte i frykt for at jeg aldri vil klare å stoppe. En smerte som er ny for meg», skriver hun til flere bilder av seg selv og lillebroren.

31-åringen beskriver ham som sin beste venn, sin tvillingsjel og beskytter. Videre skriver Riley at hun håper broren gir henne styrke til å takle det gigantiske hullet han har etterlatt seg i hjertet hennes.

«Jeg kan ikke tro at du har forlatt meg. Ikke du, søte Ben Ben. Alle andre enn deg. Jeg antar at dette er ekte hjertesorg. Jeg håper vi møtes igjen».

I 2019 skapte det bølger i sosiale medier da Presley la ut et familiebilde på Twitter hvor mange mente likheten mellom Benjamin og hans berømte bestefar var slående.

I 2012 var Benjamin og søsknene med i musikkvideo hvor mora framførte Elvis Presleys hit «I Love You Because» fra 1954, ifølge People.

Den gangen snakket hun om hvordan alle barna hennes hadde litt av sin berømte bestefar i seg, men at sønnen var spesielt lik Elvis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!