UNDERSØKT AV LEGER: Morten Harket. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
UNDERSØKT AV LEGER: Morten Harket. Foto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

Morten Harket undersøkt av leger i Brasil

Har sunget to konserter med virusinfeksjon på stemmebåndene.

||| (Dagbladet): Brasilianske aviser meldte i går at A-ha-vokalist Morten Harket hadde blitt innlagt på sykehus i Recife i Brasil på grunn av smerter i nakken.

- Det stemmer ikke, men han har sunget to konserter med virusinfeksjon på stemmebåndene, og ble derfor undersøkt av lege både i Brasilia og Recife, opplyser bandets manager, Harald Wiik, til Dagbladet.

Ifølge den brasilianske avisa Diversão var Harket på sykehuset hele ettermiddagen, og ble tatt hånd om på sykehusets administrative fløy på grunn av uro fra fans. På sykehuset ble han diagnotisert med halsbetennelse og halskatar, ifølge Jornal do Commercio. Dette bekreftes av Wiik.

Manageren skriver i en SMS til Dagbladet at sangeren er på bedringens vei, men er selv ikke tilgjengelig for kommentar på grunn av at han må spare stemmen til morgendagens konsert.

3. mars startet a-ha avskjedsturneen Ending on a High Note i Buenos Aires. På sine egne sider skriver bandet at de i 1991 satte rekord for antall betalende tilskuere på en konsert i Brasil.

Etter den skulle de etter planen til Santiago i Chile, men måtte avlyse konserten på grunn av jordskjelvet.  

På bandets nettsider opplyses det at Harkets halsinfeksjoner gjør at låtene «You Are The One», «Early Morning» og «Train Of Thought» droppes fra setlista.

POPULÆR: Mange brasilianske medier omtalte at Harket hadde blitt innlagt på sykehus. Foto: Faksimile fra Jornal do Commercio
POPULÆR: Mange brasilianske medier omtalte at Harket hadde blitt innlagt på sykehus. Foto: Faksimile fra Jornal do Commercio Vis mer