Tidligere politioffiser:

- Motbydelige og veldig ekte trusler

Fryktet for hertuginnens liv.

ALVORLIG: Truslene mot hertuginne Meghan skal ha vært så alvorlige at de fryktet for livet hennes. Foto: John Rainford/Splash News/NTB
ALVORLIG: Truslene mot hertuginne Meghan skal ha vært så alvorlige at de fryktet for livet hennes. Foto: John Rainford/Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) er omdiskuterte skikkelser i Storbritannia.

Hertugparet har skapt en rekke overskrifter verden over, og må stadig tåle negativ omtale fra den britiske pressen, og fra det britiske folket.

Nå avslører tidligere leder for terrorbekjempelse, og sjef for kongelig beskyttelse, ved Metropolitan Police i London, at truslene mot Meghan var så alvorlige at de fryktet for livet hennes, skriver People.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

I et intervju med Channel 4 blir den tidligere øverste offiseren, Neil Basu, spurt om å karakterisere truslene mot hertugparet, da spesielt Meghan.

- Vel, motbydelige og veldig ekte, svarer han, og kaller høyreekstrem terrorisme for en «raskt voksende trussel».

Videre forteller Basu at det var mange alvorlige trusler mot Meghan, spesielt fra det ekstreme høyre.

- Hvis du hadde sett det som ble skrevet, og det var du som mottok det... Den typen retorikk som er på nettet, hvis du ikke vet hva jeg vet, ville du følt deg truet hele tiden.

ANSPENT: Kroppsspråkekspert Grethe Holtan har fulgt nøye med og analysert flere av gjestene under dronning Elizabeths begravelse 19. september. Hun gjorde flere observasjoner av hertuginne Meghan. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

På spørsmål om hertuginnen virkelig ble truet med livet - mer enn én gang - hadde den tidligere offiseren følgende å si:

- Absolutt. Vi har undersøkt alt. Folk har blitt tiltalt for disse truslene.

Hertugparet bor for tiden i USA, og det har tidligere blitt hevdet at en av grunnene til at paret valgte å flytte var fordi de ikke følte seg trygge i prinsens hjemland.

I ettertid har det også kommet fram at hertugparet av Sussex har slitt med sikkerheten i lang tid.

KJØRTE AV GÅRDE: Prins Harry har forlatt Balmoral. Video/reporter: Edward Stenlund og Emma Cecilia Eriksson Vis mer

Da hertugparet valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter mistet duoen sin offentlig finansierte beskyttelse. Siden den gang har paret betalt for sin egen sikkerhet i USA.

Tidligere har det blitt kjent at Harry ønsker å personlig betale britiske politistyrker for beskyttelse under besøk i hjemlandet. Dette skal han flere ganger ha blitt nektet å gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer