Tidligere politioffiser:

- Motbydelige og veldig ekte trusler

Fryktet for hertuginnens liv.

ALVORLIG: Truslene mot hertuginne Meghan skal ha vært så alvorlige at de fryktet for livet hennes. Foto: John Rainford/Splash News/NTB
ALVORLIG: Truslene mot hertuginne Meghan skal ha vært så alvorlige at de fryktet for livet hennes. Foto: John Rainford/Splash News/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ingen hemmelighet at prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) er omdiskuterte skikkelser i Storbritannia.

Hertugparet har skapt en rekke overskrifter verden over, og må stadig tåle negativ omtale fra den britiske pressen, og fra det britiske folket.

Nå avslører tidligere leder for terrorbekjempelse, og sjef for kongelig beskyttelse, ved Metropolitan Police i London, at truslene mot Meghan var så alvorlige at de fryktet for livet hennes, skriver People.

I et intervju med Channel 4 blir den tidligere øverste offiseren, Neil Basu, spurt om å karakterisere truslene mot hertugparet, da spesielt Meghan.

- Vel, motbydelige og veldig ekte, svarer han, og kaller høyreekstrem terrorisme for en «raskt voksende trussel».

Videre forteller Basu at det var mange alvorlige trusler mot Meghan, spesielt fra det ekstreme høyre.

- Hvis du hadde sett det som ble skrevet, og det var du som mottok det... Den typen retorikk som er på nettet, hvis du ikke vet hva jeg vet, ville du følt deg truet hele tiden.

På spørsmål om hertuginnen virkelig ble truet med livet - mer enn én gang - hadde den tidligere offiseren følgende å si:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer