Motedesigner Katie Gallagher

Motedesigner drept

Moteskaperen Katie Gallagher døde i juli i fjor. Nå konkluderer politiet i New York med at hun ble drept.

DREPT: Katie Gallagher ble funnet død i fjor sommer. Nå konkluderer politiet i New York med at det var drap. Foto: Broadimage/REX
DREPT: Katie Gallagher ble funnet død i fjor sommer. Nå konkluderer politiet i New York med at det var drap. Foto: Broadimage/REX Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Designeren, som blant annet har designet antrekk for Lady Gaga, skuespilleren Laverne Cox og New York-balletten, var 35 år gammel da hun ble funnet død 24. juli i fjor i en leilighet på Lower East Side på Manhattan.

Gallagher hadde ingen ytre skader, men politiet mener nå at hun ble drept som et offer i en serie av narkotika-relaterte tyverier, skriver The Guardian.

- Ingen pågrepet

Fredag besluttet New York-politiet å klassifisere dødsfallet som drap etter at en rettsmedisiner konkluderte med at hun døde av en blanding av fentanyl, p-pluorofentanuyl og etanol.

Etterforskere beskriver også dødsfallet som narkotikarelatert tyveri. Det antyder at noen forsøkte å dope ned Gallagher for å stjele noe.

- Ingen er pågrepet, og etterforskningen fortsetter, sier politiet til avisa.

- Hjelper oss

Designerens familie setter pris på den nye vendingen.

- At rettsmedisineren konkluderer med at det var drap, bekrefter det vi visste: Katie var et offer for kriminalitet. Å spre nyheten hjelper oss med å få fram sannheten, kreve at noen blir stilt til ansvar og å sørge mer åpent, sier familien i en uttalelse til NBC News.

Hundepasseren til Lady Gaga gikk på luftetur 24. februar og ble skutt av to ranere. To av hundene ble stjålet. Vis mer

Gallagher beskrives som en internasjonalt anerkjent motedesigner som blant annet har vært i spaltene til motemagasiner som Vogue og Elle.

Politikilder sier til The Guardian at Gallaghers dødsfall likner 26 andre dødsfalle i New York det siste året. I desember ble en mann siktet for to dødsfall etter at to menn ble drept etter at han oppsøkte dem på utesteder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer