Costume Awards:

- Motefest brøt smittevernregler

Costume Awards samlet 170 mennesker. Det har vekket reaksjoner.

<strong>MUNNBIND:</strong> Jenny Skavlan var blant kjendisene som ankom festen iført munnbind. Likevel mener bydelsoverlegen at festen brøt smittevernreglene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MUNNBIND: Jenny Skavlan var blant kjendisene som ankom festen iført munnbind. Likevel mener bydelsoverlegen at festen brøt smittevernreglene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka var det duket for årets utgave av Costume Awards, og mye av det som kan krype og gå av norske moteelskere- og elite var til stede.

Det har imidlertid fått mye oppmerksomhet i sosiale medier, etter at bilder fra festen ble delt hyppig. Følgere har nemlig fått være vitne til klemming, tette røykepauser og mingling - tilsynelatende uten å følge énmetersregelen.

Ifølge arrangøren var 170 personer samlet i det gamle Deichmanske bibliotek under onsdagens arrangement. Torsdag var det nærmere 200 personer til stede, og det har vekket reaksjoner.

Bydelsoverlege i St. Hanshaugen bydel, Ingunn Haakerud, forteller til VGs Min Mote at det er et brudd på smittevernreglene. Hun mener nemlig at det var 120 personer for mange som var til stede.

- På offentlige arrangementer er det nå 50 som er regelen. Det er noen uker siden den innstrammingen kom i Oslo kommune, så dette er et brudd på reglene, sier hun til avisa.

GROVE BRUDD: En russefest i Målselv var langt unna å overholde smittevernreglene. Video: Privat Vis mer

- Trosset ikke reglene

Bydelsoverlegen peker også på at det var for liten avstand mellom deltakerne. I tillegg skal flere av deltakerne på stedet ha flyttet seg rundt for å finne ledige plasser. Videre forteller hun at det kan bli aktuelt å be deltakerne teste seg.

- Det må vi vurdere når vi har fått overblikk over situasjonen. Det kan, for eksempel, være aktuelt å gå ut i mediene og be deltakere på arrangementet om å teste seg ved minste tegn til symptomer.

Arrangøren har fastholdt at smittevernreglene ikke ble brutt, og sier de har hatt løpende kontakt med helsemyndighetene i forkant av arrangementet.

- Vi trosset ikke smittevernreglene. Costume og Nova Vista har gjort grundige vurderinger av hvordan smittevernkravene skulle overholdes ved de to gjennomføringsdagene. Vi har fulgt tett oppdateringen av smittevernråd fra myndighetene og sørget for at de ble hensyntatt i planleggingen og gjennomføringene, sier daglig leder i Nova Vista, Stig Ove Gulbrandsen, som bisto Costume i arrangeringen av prisutdelinga, til Min Mote.

Alle gjestene måtte i forkant registreres med navn og kontaktinformasjon slik at det skulle kunne gjennomføres smittesporing.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer