Dior:

Motegigant må beklage

Bildet setter sinnet i kok hos flere.

STERKE REAKSJONER: Dette bildet fra Dior har fått svært mange reaksjoner. Foto: Chen Man/Dior
STERKE REAKSJONER: Dette bildet fra Dior har fått svært mange reaksjoner. Foto: Chen Man/Dior Vis mer
Publisert

Den kinesiske motefotografen Chen Man (41) hadde nok ikke sett for seg at bildene hennes skulle slaktes da hun først gjorde oppdraget for motehuset Dior. Men nettopp det ble tilfellet.

Flere har nemlig sett rødt etter at bildene av en kinesisk kvinne ble delt fra den franske motegiganten.

Ifølge BBC reagerer flere på hvordan den asiatiske kvinnen blir framstilt på det aktuelle bildet, og flere mener det er et tydelig tegn på hvordan «den vestlige verden ser på asiatere».

- Klandrer meg selv

Beijing Daily påpeker ifølge BBC blant annet at kvinnen har smale øyne og fregner, slik asiatiske kvinner ofte oppfattes fra personer fra den vestlige verdens perspektiv.

Etter den beinharde kritikken, har fotografen sett seg nødt til å ta bladet fra munnen.

KUNST: Catwalken til det spanske motehuset «Desigual» tok en overraskende vri. Video: Rød Løper Vis mer

«Jeg klandrer meg selv for min umodenhet og uvitenhet i mitt tidligere arbeid», skriver hun i sosiale medier ifølge BBC.

Dior legger seg flat

Bildet har seinere blitt fjernet. Det opplyser Dior selv.

«Dior respekterer, som alltid, følelsene til det kinesiske folk. Hvis noen feiltrinn blir gjort må Dior være åpne for tilbakemeldinger og rette dem i tide», skriver motehuset.

Det aktuelle bildet ble først offentliggjort 12. november, men mottok raskt reaksjoner, både fra personer i sosiale medier og en rekke mediehus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer