Gianni Versace:

Motekongen ble brutalt drept på sin egen trapp. 21 år seinere er dødsfallet fortsatt et mysterium

Drapsmotivet forblir sagnomsust.

SKUTT OG DREPT: Drapet på den italienske motekongen Gianni Versace (50) rystet en hel verden. Her er han avbildet under en motevisning bare uker før sin død. Foto: NTB Scanpix
SKUTT OG DREPT: Drapet på den italienske motekongen Gianni Versace (50) rystet en hel verden. Her er han avbildet under en motevisning bare uker før sin død. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den italienske moteskaperen Gianni Versace var bare på vei hjem fra et ærend da han ble skutt og drept på kloss hold, rett foran sin egen inngangsport i Miami. Den verdenskjente 50-åringen hadde vært ute og kjøpt moteblader, og rakk akkurat å putte nøkkelen i døra før skuddene kom.

Versace blir truffet i ansiktet og i nakken, og faller om på marmortrappa foran sin overdådige art déco-villa. Han blir erklært død på sykehus samme formiddag, 15. juli 1997.

Tjueén og et halvt år seinere er det brutale drapet fortsatt gjenstand for mange rykter. Hadde motekongen en relasjon til den iskalde drapsmannen, var drapet planlagt eller ble han et tilfeldig offer? Og hvorfor ble han drept?

Ulike teorier

Spørsmålene er seinest blitt forsøkt besvart i andre sesong av tv-serien «American Crime History», som har tatt et dypdykk i detaljene rundt dødsfallet - og drapsmannens liv. Episodene dukket nylig opp på Netflix.

Det var 27 år gamle Andrew Cunanan som fyrte av de dødelige skuddene. Cunanan var allerede etterlyst for fire andre drap på dette tidspunktet, og endte selv sitt eget liv ni dager etterpå. I «American Crime History» blir det hevdet at Cunanan og Versace møttes ved flere anledninger på tidlig 90-tall, da de begge skal ha vært tilknyttet homofile sexmiljøer i Miami og San Francisco.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer