KONSERTER I OSLO: Politiet oppfordrer alle som skal på Justin Bieber-konsertene i Oslo til å bruke vanlig folkevett. Her holder Justin konsert i Paris, tirsdag kveld. Foto: Christophe Archambault / NTB Scanpix. 
KONSERTER I OSLO: Politiet oppfordrer alle som skal på Justin Bieber-konsertene i Oslo til å bruke vanlig folkevett. Her holder Justin konsert i Paris, tirsdag kveld. Foto: Christophe Archambault / NTB Scanpix. Vis mer

Justin Bieber i Oslo

Møter man opp på Bieber-konsert før klokka 14, blir man kastet ut fra området

Dette bør du tenke på før Justin Bieber-konsertene.

(Dagbladet): Det er klart for masseinnrykk på Telenor Arena i Bærum når Justin Bieber skal holde konserter der førstkommende fredag og lørdag.

Danserne hans har allerede ankommet Oslo i buss fra Paris.

Ikke kom før kl 14

Politiet og arrangørene er klare i sine anbefalinger. Kommer man til konsertområdet på Telenor Arena før klokka 14, blir man kastet ut.

- Anbefalingen fra oss er at det ikke er vits i å komme før kl 14, for da blir man vist bort fra området uansett, sier politioverbetjent Tomm Berger ved Asker og Bærum politidistrikt.

Berger forteller også at vurderingene om hva de skal gjøre med dem som møter opp aller tidlig, skal gjøres i morgen.

- Det er klart vi må vurdere hva vi skal gjøre for de mange som vil møte opp fra morgenen av for å få gode ståplasser, men vårt budskap er at man slipper ikke inn på området før klokka 14, og da er det ikke vits i å slenge rundt på Fornebu og bli sliten før all moroa begynner, sier han.

Reis kollektivt

Politioverbetjenten forteller at de forventer store folkemengder fra formiddagen av, men at de har kontroll.

Et par tips vil han likevel legge til til de som tenker seg avgårde før konsertstart.

- Vårt hovedbudskap er at man må reise kollektiv. Det er ingen mulighet for å bli satt av i privatbiler. Bruk shuttlebuss, eller kollektvitransport ut til konsertarenaen, sier Berger og legger til:

- Man bør også ta med vanlig folkevett. Nok klær, mat og drikke, og som sagt, møt opp til tiden, det er ikke vits i å slite seg ut før selve konserten.

Politiets råd for konsertvett:

  • Pass på at du får i deg nok mat og vann gjennom dagen og kvelden!
  • Kle deg godt. Det kan være kaldt i september, og det norske været kan være uforutsigbart.
  • Hold deg sammen med dem du skal på konsert med. Gjør gode avtaler på hvor dere skal møtes om dere skulle komme bort fra hverandre.
  • Lytt alltid til beskjeder fra arrangør, politi, vakter, helsepersonell og andre som jobber på arenaen.
  • Ta godt vare på hverandre! Ikke press i køen og hold dere rolige. Alle vil få plass inne på arenaen, så ingen grunn til å stresse. Hvis du vil ut av mengden kan du gå ut til siden, og trekke deg tilbake til et område med mindre trykk.
  • Ingen harde gjenstander vil være tillatt å ha med seg inn på arenaen. Dette gjelder også paraplyer, flasker, brus bokser, selfiestick etc.
  • Profesjonelt foto- og videokamera eller iPad er ikke tillatt. Du bruke mobilkamera eller kompaktkamera uten profesjonell linse.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at alle under 13 år går i følge med foresatte eller eldre venner som også har billett til konsertdagen.