Kong Harald:

Møter opp på slottsbalkongen

Slottet med ny melding om kongens 17. mai-feiring.

VINKER: Kongefamilien har som tradisjon å vinke til barnetoget i Oslo. Her fra nasjonaldagen i 2019. Foto: Ola Vatn / NTB
VINKER: Kongefamilien har som tradisjon å vinke til barnetoget i Oslo. Her fra nasjonaldagen i 2019. Foto: Ola Vatn / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange er selve symbolet på 17. mai kongefamilien som vinker til barnetoget fra slottsbalkongen.

Tradisjonen ble startet av kong Haakon og dronning Maud allerede i 1906, og har fortsatt i alle år siden den gang, med bare noen få unntak.

Da kong Harald (86) ble sykmeldt og innlagt på Rikshospitalet forrige uke, ble flere urolige for om kongen ville rekke å bli frisk nok for å hilse fra slottsbalkongen.

Kongen er nå skrevet ut fra sykehuset, og i dag kom beskjeden fra slottet om at kongen vil møte på slottsbalkongen på 17. mai.

Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, kommenterer innleggelsen til Kong Harald 8. mai. Reporter: Magnus Paus/Dagbladet TV Vis mer

«Hans Majestet Kong Harald er friskmeldt fra 17. mai, og vil være til stede på slottsbalkongen for å hilse barnetoget», heter det i pressemeldingen fra slottet.

Vært borte før

For 18 år siden var kong Harald ikke å se på balkongen på grunn av en hjerteoperasjon. Da var det første gangen siden 1970 at en monark ikke sto på balkongen.

Under kongens sykmelding måtte han avlyse arrangementer på blant annet frigjøringsdagen og statsbesøk fra Italia. Det er kronprins Haakon (49) som stepper inn som regent når kong Harald er syk.

- Han er i bedring

Da kronprinsparet møtte pressen under et besøk til Asker Fotball og gatelaget den 10. mai, kunne kronprinsen opplyse om at Harald var på bedringens vei.

Prinsesse Ingrid Alexandra er godt i gang med russetiden. Kronprinsparet kjenner de gleder seg ekstra til 17. mai i år. Video: Nora Skavland. Vis mer

- Det går heldigvis etter forholdene bra. Han er i bedring og kommer nok til å være på sykehuset noen dager til. Vi er glade for at han er i bedring, sa kronprinsen da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer