Peter Nygård

Moteskaperens sønn: Resultat av voldtekt

En av sønnene til den finsk-canadiske moteskaperen Peter Nygård hevder i en ny dokumentar at han er resultatet av faren voldtok mora, supermodellen Beverly Peele.

ARRESTERT: Den kjente moteskaperen Peter Nygård ble arrestert i desember i fjor. Her er han avbildet med Yves Laurent og Melisa Marie Jackson i 2005. Foto: Darryl JAMES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
ARRESTERT: Den kjente moteskaperen Peter Nygård ble arrestert i desember i fjor. Her er han avbildet med Yves Laurent og Melisa Marie Jackson i 2005. Foto: Darryl JAMES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Nygård (80) har sittet varetektsfengslet siden han ble arrestert i fjor. Han har ni siktelser mot seg. Han er også saksøkt av dusinvis med kvinner og jenter som anklager ham for menneskehandel og seksuelle overgrep gjennom flere tiår. Selv benekter Nygård anklagene på det sterkeste.

I en fersk TV-dokumentar hos NBC News forteller sønnen, som nå er fylt 18 år, om en rystende opplevelse da han var 11. Mora hans, modellen Beverly Peele, fortalte da at hun var blitt gravid med ham etter at Nygård hadde voldtatt henne.

- Et monster

I 2020, da alle de andre anklagene mot Nygård dukket opp, overtalte han mora om også å fortelle sin historie for å få flere til å stå fram med sine historier.

- Jeg sa: Mamma, vi må fortelle om dette. Jeg er ok med det dersom du er ok med det. Og vi kan gå gjennom dette sammen, sier sønnen i et intervju med TV-kanalen.

En annen sønn gir klart uttrykk for at han synes det er en lettelse at faren nå stilles for retten.

- Det var litt av en virvelvind i hodet mitt først å tro at Peter Nygård, faren min, var en flamboyant entreprenør og hardtarbeidende forretningsmann. Og så finne ut at bak fasaden er han egentlig et monster, sier sønnen til NBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.