Quick Style i Qatar:

- Motsatt i Asia

Den norske dansegruppa Quick Style har fått mye kritikk for å dra til Qatar, og for å møte FIFA-presidenten.

KRITISERES: Den norske dansegruppa QuickStyles intervju med «ILoveQatar» har fått Halvor Harsem til å ta til Twitter. Video: @Thequickstyle. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske dansegruppa Quick Style har den siste tida fått mye kritikk for å dele bilder fra Qatar - hvor VM i fotball nylig ble sparket i gang.

Seinest søndag delte de et bilde med den svært omdiskuterte FIFA-presidenten Gianni Infantino.

Hvorfor er fotbal-VM i Qatar kontroversielt? Vi skal forklare. Tekst: Jonas Giæver Video: Henrik Ljosland Kilder: Amnesty, The Guardian, Sky Sports, WorkersWelfare.qa Vis mer

- Hadde gleden av å bli invitert av Infantino-familien til vår første VM-kamp i Qatar. Hadde i tillegg en flott samtale om dans og fotball, skrev dansegruppa under bildet på Instagram.

Dosent i markedskommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, Trond Blindheim, tror det kan påvirke gruppa negativt.

- Å delta på et slikt arrangement vil nok være med på å gi de et negativt omdømme, men vi vet jo ikke, sier han til Dagbladet og legger til:

- Det er jo veldig mye negativt rundt arrangementet. At mediene er kritiske synker inn hos folk og vil påvirke hvordan folk ser på artister og lignende som deltar.

AMPERT: Fotball-VM i Qatar er i gang og det ble dårlig stemning på tribunen under åpningskampen mellom vertsnasjon Qatar og Ecuador. Vis mer

Han mener det er viktig at artister og andre utøvere passer på omdømmet sitt.

- Særlig nå når vi blir vi gjort mer oppmerksom på alt det negative rundt arrangementet. Qatar trekkes mer ned enn opp for å si det sånn.

Videre forteller han at mediene ofte fokuserer på det som er annerledes, og det kritikkverdige.

- Det skaper et bilde av hvordan realiteten er, og vil ikke være særlig oppbyggende for omdømmet.

UTSTEMT: Opptredenen til den norske dansegruppa «Quick Style» ble ikke tatt godt imot av dommerpanelet i den internasjonale talentkonkurransen «America's got talent: The Champions». Bilder: NBC / TV 2 / Rød løper Vis mer

I slutten av oktober fikk dansegruppen kritikk for å promotere Qatar fra blant andre menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty.

- Vi har uttalt oss kritisk til en del sånne samarbeid tidligere. Blant annet influensere som har fått sponsede turer, Lionel Messis samarbeid med Visit Saudi, og nå dette, sa Frank Conde Tandberg, politisk rådgiver i Amnesty Internasjonal, den gangen.

Quick Styles manager og talsperson, Ibrar Malik, svarte den gang at gruppa forstår at folk har reagert.

- Vi skjønner debatten dette kan skape i Norge, også kommentaren til Amnesty, og møter gjerne dem for en samtale, sa han.

Overfor Dagbladet svarer Malik nå på den generelle kritikken gruppa har fått for å ha reist til Qatar.

QATAR: Flere walisiske fans blir ikke sluppet inn på stadion på grunn av bøttehattene sine. VIDEO: Newyddion S4C Vis mer

- Vi forstår at det er veldig mye negativt rundt Qatar og fotball VM her hjemme, men det bildet er helt motsatt i Asia og Midtøsten, hvor Quick Style har stor popularitet med over 90 prosent av følgere fra denne regionen, sier Malik og fortsetter:

- Samtidig vil vi aldri støtte brudd på menneskerettigheter uansett hvor dette skjer. Det er aldri vår intensjon eller ønske å sminke på noen forhold uansett hvor vi drar. Vi prosjekterer bare det vi ser og opplever, for eksempel da vi var i New York uten å kritisere USA, og det var fordi vi fremmet akkurat det vi så og opplevde, og det samme gjør vi også når vi besøker Dubai, Qatar og nå Pakistan.

Malik er tydelig på at Quick Styles hovedformål er å fremme kjærlighet og samhold.

- Vår kampsak gjelder alle mennesker, med dansen som vårt viktigste verktøy. Det siste vi vil er å fremme hat som begrenser oss fra å kunne utgjøre en forskjell i alle land og regioner vi besøker. Vår innflytelse i den regionen gir oss muligheten til å minne folk på viktigheten av åpenhet, dialog og samhold. Dans er allerede kontroversielt i mange av de regionene vi besøker, men vi har klart å komme igjennom hvor resultatet er kjærlighet og samhold, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer