Kronprins Frederik:

Motsier dronning-mora

Dronning Margrethe ble slaktet etter sitt bidrag i klimadebatten. Sønnen, kronprins Frederik, motsier nå moras uttalelse.

UENIGE: Kronprins Frederik er klar i sin tale, som viser at han tar et annet standpunkt i klimadebatten enn hans mor, dronning Margrethe. Foto: NTB scanpix
UENIGE: Kronprins Frederik er klar i sin tale, som viser at han tar et annet standpunkt i klimadebatten enn hans mor, dronning Margrethe. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I april fikk dronning Margrethe flere til å sperre øynene opp etter sin kontroversielle uttalelse i klimadebatten. Da fortalte hun i et intervju med Politiken at hun var i tvil om hvorvidt klimakrisa er menneskeskapt.

- Altså, at mennesker spiller en rolle i klimaforandringene, det er det ingen tvil om. Men om de er skapt, direkte, det er jeg ikke så overbevist om, sier hun i intervjuet.

Det til tross for at det overveldende flertallet forskere for lengst har konkludert med at mennesker påvirker klimaet.

Hun understreket også at hun ikke hadde panikk over klimaforandringene, og at hun mente det var en dårlig måte å ta fatt på problemene på.

- Altså, jeg mener, det skjer forandringer i klimaet, og det kan være at menneskelig aktivitet har spilt en rolle, fortsatte hun.

Uttalelsen vakte sterk misnøye blant flere, og den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen fortalte at det var et uklokt trekk av dronninga.

Motsa mora

Nå virker det som om heller ikke sønnen, kronprins Frederik, ble særlig imponert over moras uttalelse. I en tale under et webinar for klimaselskapet «State of Green», tar han et klart standpunkt i debatten - noe som skiller seg veldig fra dronningas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer