Sophie Elise Isachsen og Fetisha Williams-podkast:

Mottar kritikk

Medietilsynet er kritisk til NRKs avgjørelse.

LAGDE PODKAST: Fetisha Williams og Sophie Elise har ledet flere podkaster sammen, blant annet en for NRK. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LAGDE PODKAST: Fetisha Williams og Sophie Elise har ledet flere podkaster sammen, blant annet en for NRK. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Medietilsynet kritiserer NRK for avtalen de inngikk med Sophie Elise og Fetisha Williams i forbindelse med den mye omtalte podkasten duoen lagde for NRK.

– Medietilsynet er kritisk til at NRK valgte å gi influenserne bak podkasten «Sophie & Fetisha» unntak fra retningslinjer og avtalevilkår som skal sikre at publikum ikke blir utsatt for kommersielt press. Dette har vi påpekt i tilsynsrapporten, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Det var i 2022 at NRK ga Sophie Elise Isachsen og Fetisha Williams unntak fra retningslinjene, da de inngikk en avtale i 2022 om at duoen skulle lage podkast for dem.

NRK begrunnet unntaket med at det ikke ville være mulig for de to å avstå fra sin ordinære næringsvirksomhet og kommersielle virksomhet i mange måneder av gangen.

Som influensere tjener duoen penger på å reklamere for ulike produkter og tjenester.

I mars i år ble samarbeidsavtalen avsluttet, kort tid etter at Sophie Elise la ut et bilde der som viste henne og en annen influenser der den andre personen holdt en liten pose med et hvitt pulver.

NRK sagt at influensernes bindinger medførte stadige problemstillinger rundt redaksjonell integritet og troverdighet. NRK mente at bindingene var for omfattende til at det var forsvarlig å fortsette samarbeidet om podkasten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer