Terry Crews hevder seg befølt:

Mottar massiv støtte, mens 50 Cent ler

Hollywood-stjerna Terry Crews kjemper for personer som har opplevd seksuelt misbruk.

ÅPNER OPP: Skuespilleren Terry Crews fortalte sin versjon av et angivelig overgrep i 2016. Foto: Taylor Jewell / Invision / NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Skuespilleren Terry Crews fortalte sin versjon av et angivelig overgrep i 2016. Foto: Taylor Jewell / Invision / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden metoo-kampanjen startet i fjor høst, har flere kvinnelige skuespillere stått fram med sine opplevelser med seksuell trakassering i bransjen. Mannlige skuespillere har vi derimot hørt mindre fra.

En av dem som tok steget var skuespilleren og tidligere NFL-stjerna Terry Crews. I en serie på 16 tweets anklagde han en annen mann for å ha grepet tak i kjønnsorganet hans, før han reflekterte rundt hvorfor han ikke har fortalt om hendelsen tidligere.

ABC News skriver at Crews saksøkte gjerningsmannen, men at domstolene i Los Angeles avviste saken i mars. Hendelsen skal ha skjedd i februar 2016 og den angivelige overgriperen har benektet anklagene.

Høring i Senatet

Tirsdag vitnet Crews overfor Senatets juridiske komité om det angivelige overgrepet. Komiteen skal vurdere rettigheter for personer som har opplevd seksuelt misbruk.

- Overgrepet varte i bare noen minutter, men det han sa da han holdt grep om kjønnsorganet mitt var at han hadde makten i sine hender, hevdet Crews ifølge Variety.

Mannen som skal ha befølt ham er en profilert agent, og har flere kjente Hollywood-stjerner i stallen sin.

I trøbbel

Crews skal også ha havnet i trøbbel etter Twitter-serien i oktober. Under høringen fortalte han at søksmålet er grunnen til at han har trukket seg fra den fjerde «The Expandables»-filmen.

- Filmprodusenten ringte agenten min og ba ham om å trekke søksmålet, for at jeg skulle kunne spille i filmen. Hvis ikke ville jeg havne i trøbbel, hevdet han og understreket at seksuelt misbruk verken er sjeldent eller noe å le av.

For tida er Terry Crews aktuell med serien «Brooklyn Nine-Nine», og medskuespilleren Andy Samberg forteller ham at alle på settet støtter ham.

- Vi har en gruppesamtale hvor alle sender ham meldinger om hvor utrolig det var, sier Samberg om høringen ifølge AP.

- Han er et mirakel. Terry er den beste fyren og jeg er stolt av ham, følger Samberg opp.

I etterkant av høringen har også flere sentrale skikkelser i Hollywood støttet Crews.

50 Cent ler høyt

I den opprinnelige Twitter-serien skrev Crews at han vurderte å gi agenten bank etter overgrepet. Men at han bare gikk fra stedet, ettersom han sannsynligvis ville havnet i fengsel.

Det utspillet har rapperen og skuespilleren Curtis James Jackson, bedre kjent som 50 Cent, hånet Crews for i et Instagram-innlegg som seinere ble slettet.

«LOL … Terry: 'Jeg stivnet av frykt. De ville blitt nødt til å arrestere meg'», skrev Jackson.

Torsdag kveld ble han spurt om hva han mente med innlegget.

- Vet dere hva? Når man skriver «LOL» i en uttalelse, så betyr det at man ler høyt. Det betyr at det er en spøk. Og det er alt. Noen ganger må journalister la ting ligge, sa han til AP før han gikk.

Ny tweet

Under høringen måtte Crews også svare på spørsmål om hvorfor han ikke gjorde motstand da han ble befølt. Hvorpå Crews svarte at han ved hjelp av kona, har innsett fordelene med å ta avstand fra vold i Amerika, særlig om man er mørkhudet.

Fredag kveld skrev han imidlertid en ny tweet hvor han framstår oppgitt over flere av de kritiske spørsmålene. Blant dem finner vi «hvorfor lot du det skje?», «hvorfor sa du ikke noe?» og «hvorfor kjempet du ikke imot?». Hvorpå Crews besvarer alle spørsmålene med: «Jeg gjorde det».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer