Vahagn Khachaturyan:

Mottar selfiekritikk: - Tydelig planlagt

Presidenten mottar refs for å ikke ha fulgt etikette i Westminster Hall.

TOK BILDE: Presidenten tok bilde ved dronningens kiste. Foto: Vahram Baghdasaryan/AP/NTB
TOK BILDE: Presidenten tok bilde ved dronningens kiste. Foto: Vahram Baghdasaryan/AP/NTB Vis mer
Publisert

I løpet av de siste dagene har flere vært innom Westminster Hall for å besøke dronning Elizabeths kiste. Storbritannias lengstsittende monark døde torsdag forrige uke, 96 år gammel. Den statlige begravelsen vil skje mandag.

En av de som besøkte dronningens kiste, var Armenias president, Vahagn Khachaturyan (63). Presidentens besøk falt ikke i god jord hos britene som besøkte Westminster Hall. Det melder Daily Mail.

KONGEPARET: Her er kong Harald og dronning Sonja i Westminister Hall, der kisten til dronning Elizabeth ligger. Video: AP Vis mer

Skal ha skravlet

Khachaturyan skal, ifølge avisa, ha fått sitt følge til å ta bilder av ham mens han bukket for dronningens kiste på søndag. I tillegg skal han ha skravlet om uviktige ting mens han spaserte i Westminster Hall.

63-åringen er også kritisert for å støtte Russlands president, Vladimir Putin (69), etter at Khachaturyan ble observert mens han klemte Putin under en russisk økonomisk konferanse i juni.

En vitne som var tilstede i Westminister Hall kommenterte presidentens oppførsel til The Sun.

FULGTE BESTEMOR: Observante seere som fulgte kisten til dronning Elizabeth som ble fraktet til Westminster Hall onsdag 14. september, kunne se at det var noen i kongefamilien som skilte seg ut. Vis mer

- Det var hundrevis av personer i hallen, ingen snakket. Bare ham, bla bla bla. Han hadde tydelig planlagt å bli tatt bilde av, sier vitnet, og legger til at presidenten kjenner til reglene.

Det er ikke kjent om presidenten vil delta i dronning Elizabeths begravelse på mandag.

Disse er ikke invitert

Begravelsen finner sted mandag 19. september og det er ifølge BBC ventet at hele 2000 gjester vil delta.

Seremonien vil foregå på Westminster Abbey klokka 12.00 norsk tid.

Statsledere som ikke har blitt invitert til den storslåtte dagen er lederne av land som Syria, Venezuela, Afghanistan, Russland, Belarus og Myanmar.

Over hundre monarker, statsoverhoder og andre VIP-gjester er ventet til begravelsen, blant annet USA-president Joe Biden (79).

FØRSTE TALE: Klokken 19.00 fredag 9. september talte kong Charles for første gang som konge. Det skjedde bare ett døgn etter at nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Video: Reuters Vis mer

Fra Norge reiser kong Harald (85) og dronning Sonja (85) i begravelsen. NATO-leder Jens Stoltenberg (63) er også invitert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer