«Snåsamannen»:

Møtte paven: - Likte ham veldig godt

Joralf «Snåsamannen» Gjerstad om det store øyeblikket.

FIKK SMYKKE: Joralf «Snåsamannen» Gjerstad fikk både klemme pavens hånd og et halsekjede med kors. Foto: Anne Ovidie Hagerup
FIKK SMYKKE: Joralf «Snåsamannen» Gjerstad fikk både klemme pavens hånd og et halsekjede med kors. Foto: Anne Ovidie Hagerup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I midten av november fikk Joralf Gjerstad (93), bedre kjent som «Snåsamannen», sitt største ønske oppfylt - nemlig å møte pave Frans (82). Etter å ha fått kontakter i Italia satte han ut på reise til Roma og Vatikanet.

- Det blir nok min siste reise, sa han til Se og Hør før han satte ut på reisen - i rullestol.

Fikk gave

At han skulle få møte paven var ikke gitt, men 93-åringen var til stede under en av messene for å i det minste få et glimt av ham. I forkant av messen håndhilser paven på noen av de 14 000 frammøtte. Én av dem er Gjerstad.

- Jeg ser på dette treffet som et mirakel, forteller han til bladet.

- ET MIRAKEL: Møte mellom pave Frans og Gjerstad beskrives av sistnevnte som et mirakel. Faksimile: Se og hør
- ET MIRAKEL: Møte mellom pave Frans og Gjerstad beskrives av sistnevnte som et mirakel. Faksimile: Se og hør Vis mer

Han fikk også en gave av paven - et halskjede med kors.

- Jeg har alltid tenkt på paven i Vatikanet. Men jeg hadde aldri trodd jeg skulle få se ham. Nå har jeg opplevd det jeg ønsker, forteller han og legger til:

- Jeg likte ham veldig godt, og forsto hans måte å være på. Det var veldig fint å treffes.

SLITEN: - Dette er siste gang jeg taler til en forsamling, sa Snåsamannen fra talerstolen i Høvik kirke. Den populære folkehelten var omsvermet i kirken, men sier at han ikke lenger å reise land og strand rundt. Video: Øistein Monsen. Vis mer

Abortmotstander

Pave Frans har nylig skapt kontrovers etter sine uttalelser om selvbestemt abort. Under en antiabort-konferanse sponset av Vatikanet uttalte han at abort aldri kan godtas.

- Er det lovlig å eliminere en menneskeliv for å løse et problem? Er det lovlig å leie en betalt morder for å løse et problem, sa den katolske kirkes overhode i mai.

Paven har på en annen side bedt om tilgivelse fra homofile og fordømt og beklaget overgrepene i den katolske kirken.

VEKKER OPPSIKT: En video av pave Frans, sett av flere millioner, vekker sterke reaksjoner. Video: Twitter/@CatholicSat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer