Fredrik Solvang:

Møtte sin biologiske far: - Tung historie

«Debatten»-programleder Fredrik Solvang er adoptert fra Korea. Da han var 16 reiste han for å besøke den biologiske familien.

TUNGT: Da Fredrik Solvang møtte sin biologiske far, fikk han vite en rekke vonde ting. Foto: Morten Eik
TUNGT: Da Fredrik Solvang møtte sin biologiske far, fikk han vite en rekke vonde ting. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Debatten»-programleder og NRK-profil Fredrik Solvang (43) er kjent for å verne godt om privatlivet sitt.

Til tross for at han sjelden lar seg intervju av presse, åpner han nå opp og forteller i et intervju med «God kveld Norge» om da han møtte sin biologiske familie for første gang.

Solvang er nemlig adoptert fra Korea, og historien om hans biologiske familie har gjort sterke inntrykk på programlederen.

AVSLØRER: Fredrik Solvang er alltid beinhard når han leder «Debatten» på NRK, men nå forteller han hva han frykter skal skje under sending og hva som gjør han nervøs. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

- Tung historie

Da han hadde fylt 16 år reiste han til Korea for å møte sin biologiske familie for første gang. Det beskriver han som noe av det sykeste og beste han har gjort, fordi han for første gang møtte noen som liknet han selv.

Familien var lette å finne, og han fikk svar på flere tunge og vanskelige spørsmål. Grunnen til at familien måtte adoptere han bort er nemlig ikke helt enkel.

- Det var egentlig veldig vondt, for det var en tung historie bak at de hadde adoptert meg vekk. Så det var veldig sårt også, forteller han i intervjuet.

Døde etter fødsel

43-åringen ble født inni en svært fattig familie 17. mai i 1977. Den bilogiske faren jobbet på fiskemarked, hadde tre døtre fra før og mora hadde fått beskjed om å ikke fullbyrde det siste svangerskapet.

- Men de måtte ha en sønn for å få en forsørger. Det var jo på 70-tallet. Så hun fødte meg og døde rett etterpå, forteller Solvang.

FÅR KRITIKK: NRK og programleder Fredrik Solvang får kjeft for Debatten om coronaviruset. Video: NRK. 18. mars 2020 Vis mer

Da skal familien ha gått i tusen knas, og faren ble alkoholiker.

- De tre døtrene mistet jo moren sin, og i tillegg spedbarnet. Den familien hadde mer eller mindre bare gått i oppløsning. Og han fortalte at han hadde lett og lett, og brukt 16 år på å lete.

43-åringen, som er vokst opp på Setermoen, påpeker overfor «God kveld Norge» at han følte han hadde trukket vinnerloddet, og at han er svært takknemlig over at livet har blitt som det har blitt.

Solvang har vært programleder for «Debatten» siden 2018. I 2020 vant han Gullruten for beste programleder for programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer