Maria Haukaas Mittet:

Møtte veggen etter «Idol»

Karrieren sa plutselig stopp etter musikkonkurransen.

LANG KARRIERE: Maria Haukaas Storeng har hatt en strålende karriere, men forteller om tøffe dager før karrieren tok av. Foto: TV 2
LANG KARRIERE: Maria Haukaas Storeng har hatt en strålende karriere, men forteller om tøffe dager før karrieren tok av. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Artist Maria Haukaas Mittet (41) har blitt kjent for det norske folk gjennom en rekke tv-opptredener. Hun fikk en pangstart på karrieren som elleveåring - som hovedrolleinnehaver i musikalen «Annie».

Da hun i 2004 deltok i «Idol» ble hun omfavnet av folket som favoritt. Siden har man sett henne i både Melodi Grand Prix, Eurovision, som vinner i «Stjernekamp» og i «Hver gang vi møtes».

At hun skulle få en lysende musikkarriere etter «Idol» var imidlertid langt fra sikkert. Selv om hun bemerket seg stort, sto hun plutselig på bar bakke etter at seerstemmene ikke lenger var nok og kameraene var rettet mot noen andre.

- Mistet meg selv

Til tv-profil og god venninne Henriette Brusgaard forteller hun nå om det som skulle bli en vanskelig periode i livet. Det gjør hun i podkasten «Hva skjedde egentlig?».

- Jeg hadde ikke noe nettverk, management eller bookingagent. Det var en bratt læringskurve etter «Idol» hvor jeg fant ut hva jeg egentlig trengte, sier hun.

Hun ga ut plata «Breathing», men gikk i en annen retning enn sine daværende samarbeidspartnere, og i 2006 sluttet oppdragene å komme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer