Rania Shemoun Olsson:

Mottok drapstrusler: - Traumatisk

TV-profilen letter på sløret.

KJENT FOR MANGE: Svenskene kjenner trolig til den tidligere nyhetsankeren Rania Shemoun Olsson. Foto: Skjermdump fra Instagram
KJENT FOR MANGE: Svenskene kjenner trolig til den tidligere nyhetsankeren Rania Shemoun Olsson. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare fordeler ved å ha et kjent fjes. Det fikk programleder i svenske «Nyhetsmorgon» Rania Shemoun Olsson (48) erfare, etter at hun skal ha mottatt drapstrusler.

Olsson har lenge vært en offentlig person. Hun har tidligere jobbet som nyhetsanker, og loser for tida svenskene gjennom morgentimene på «Nyhetsmorgon».

Det er dermed mange som har fått med seg hvem hun er, på godt og vondt. Overfor Aftonbladet kan hun fortelle at hun på et tidspunkt fikk en «stalker».

STØRST: Guro Elde Paulsen, bedre kjent som «Gurobelly», har hatt et stort år på TikTok. Reporter og video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Det var noen som skrev til meg på dårlig engelsk, men det viste seg å være en svensk mann i 60-åra som bodde i en campingvogn. Han rettet seg mot personer med utenlandsk bakgrunn, sier Olsson, som flyktet fra Libanon med familien som treåring.

I starten sendte mannen henne kjærlighetsbrev som hun ikke besvarte, sier hun.

- Så snudde han, og synes at jeg burde bli voldtatt, partert og myrdet. Han skrev også at han hadde lagt en bombe under pulten min og at han hadde en fjernkontroll, forteller TV-profilen.

VESTLY: Jo Vestly, sønn av folkekjære Anne-Cath Vestly, åpner opp om ubehagelige brev. Video: Anders Grønneberg Vis mer

Olssons familie fikk alarmer, og 48-åringen og mannen Mattias Olsson måtte varsle barnas førskole.

- Barna fikk ikke gå ut alene. Det var veldig traumatisk.

Overfor Dagbladet forteller Olsson at hun anmeldte personen.

- Jeg politianmeldte han, og han ble faktisk dømt seinere. Dessverre fikk han bare bøter.

Olsson har tidligere jobbet som nyhetsanker på TV4 og for «Ekonominyheterna». I fjor landet hun jobben i «Nyhetsmorgon».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer