Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Märtha Louise legger ned Engleskolen neste år

- Nå er begynnelsen på slutten.

ENGLESKOLEN: Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise legger ned Soulspring. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ENGLESKOLEN: Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise legger ned Soulspring. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et innlegg på Instagram sier prinsessen at tida er kommet for å legge ned selskapet Soulspring, bedre kjent som «Engleskolen»:

- Nå er begynnelsen på slutten for Soulspring. Energien i dette fantastiske prosjektet har tatt oss på mange reiser med fantastiske opplevelser, men nå går energien til nye aktiviteter hver for oss, skriver Märtha Louise og Elisabeth Nordeng i det lengre Instagram-innlegget.

Selv om duoen nå har bestemt seg for å avslutte den omdiskuterte «Engleskolen», kan de imidlertid fortelle at de ikke skal gi seg på dagen.

- Likevel har vi nye felles prosjekter denne høsten. Vi kommer med nytt kurs i høysensitivitet nå i september og kommer med ny bok om Sensitive Barn 22. oktober som vi gleder oss stort til. Og vi gleder oss til å følge alle dere som nå går på våre kurs fram til sommeren 2019, skriver de videre.

Til NRK kan også prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, bekrefte at skolen legges ned i mai 2019.

- Etter det legges skolen ned i sin nåværende form, sier Carlsen.

Har tjent millioner

Det var i 2007 Märtha Louise og Elisabeth Nordeng startet opp selvutviklingskonseptet, Soulspring - bedre kjent som Engleskolen. De to deler 50 prosent av selskapet hver.

Prinsesse Märtha Louises kommersielle prosjekter har sjelden gått ubemerket hen. Særlig oppmerksomhet har hun fått for ovennevnte selvutviklingskonsept, som ble startet opp i 2007.

I fjor skrev tidsskriftet Kapital at selskapet bak Soulspring, Astarte Inspiration, omsatte for over 3,7 millioner i 2016. Selskapet har, ifølge Kapital, tjent penger på undervisning, kurs og foredragsvirksomhet.

TRONEARV: I et åpent intervju hos Skavlan forteller prinsesse Märtha Louise om tiden som lite barn da debatten om hvor vidt Märtha eller Kronprins Haakon skulle bli Norges neste trone-arving. Video: NRK Vis mer

Både Märtha Louise og makkeren satt igjen med et styrehonorar på henholdsvis 770 000 og 750 000 kroner.

Samme år ble det også kjent at prinsessen tjener hele 777 kroner i minuttet da hun holder foredrag.

Dersom man ønsker å booke prinsessen og hennes partner Elisabeth Nordeng for et 45 minutter langt foredrag, er man nødt til å punge ut hele 35 000 kroner, skrev A-magasinet den gang.

- Å tjene penger er viktig, i den forstand at Soulspring er vårt levebrød. Vi er fornøyde med at vi driver selskapet fornuftig. Men vi tjente lite penger de første åra, og hadde ingen ambisjoner om å bli rike på virksomheten vår, uttalte Märtha til A-magasinet.

Dagens Næringsliv skriver imidlertid at prinsessens selskap gikk i underskudd i 2017, og at det hadde 3,7 millioner kroner mindre i omsetning enn året i forveien.

Saken fortsetter under:

PRINSESSEMØTE: Else Kåss Furuseth intervjuer Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng på Alternativmessa i Lillestrøm. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Samtalen som endret alt

Gjennom ti år har Märtha Louise og Nordeng stått hverandre nær både privat og på jobb.

- Pressens yndlingsfortelling om «disse to venninnene som har startet engleskole sammen», stemmer faktisk ikke. Skolen og businessen kom først, og så har det kommet et dypt vennskap etter det, har Elisabeth Nordeng tidligere uttalt til Dagbladet.

Saken fortsetter under:

FORFULGT: Prinsesse Märtha Louise kritiserer behandlingen hun har fått av norsk presse i sin nye bok «Stemmen og støyen». Video: Scanpix Vis mer Vis mer

Selv om begge deltok på samme kurs, skulle det ta lang tid før de faktisk utvekslet et ord.

- Vi gikk på kurs sammen i to og et halvt år, og vi snakket virkelig ikke sammen. Vi hadde vel egentlig ikke lyst til å møte hverandre. Det var litt sånn «hjelp, hva skal jeg si når hun kommer», fortalte Nordeng den gang.

Én dag skulle alt snus på hodet. En tilfeldig samtale om engler ble utgangspunkt for et langvarig vennskap.

- Vi gikk fra ikke å prate sammen til å fullføre hverandres setninger, uttalte prinsesse Märtha Louise til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!