Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Märtha om skilsmissen: - Et helt åpent sår

Åpner seg om bruddet med Ari Behn. 

DEN GANG DA: Prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) avbildet sammen i Stockholm i 2010. Foto: Frank May / EPA / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) avbildet sammen i Stockholm i 2010. Foto: Frank May / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er gått over tre uker siden prinsesse Märtha Louise (44) og hennes ektemann gjennom 14 år, Ari Behn (43), kunngjorde at de skal skilles.

Nyheten ble sluppet via kongehuset i en pressemelding, med vedlagte uttalelser fra prinsesse Märtha Louise.

I et videoklipp publisert på nettsiden til hennes kontroversielle «engleskole», Soulspring, i helga, snakker prinsessen om bruddet for første gang.

- Vondt og vanskelig

I det 68 minutter lange klippet, som er et gratis-«webinar» til Soulsprings medlemmer, snakker Märtha Louise og makker Elisabeth Nordeng blant annet om vanskelige overganger i livet.

Det var VG som først omtalte saken.

Sekvensen starter med småprat og meditasjon, før en lattermild Märtha Louise erkjenner at hun «tror det er på tide å adressere elefanten i rommet».

«Det er nå en gang slik at jeg har den posisjonen jeg har i Norge, som gjør at jeg må dele med alle når det skjer store ting i livet mitt. Enten de er positive, eller mindre positive ... Og nå har jo jeg opplevd, som dere helt sikkert har fått med dere, et samlivsbrudd. Det er jo på en måte både vondt og vanskelig, og alle de tingene som hører med, selvfølgelig», sier hun.

- Åpent sår
44-åringen snakker videre om Soulsprings' såkalte verktøy, eller metoder, som hun mener har hjulpet henne i skilsmissefasen.

«Dette er verktøy som jeg er så heldig å få dele med alle som har lyst på dem (...) For å være helt ærlig - uten de verktøyene hadde jeg ikke kunnet sitte her nå. Når man har disse verktøyene og kan jobbe med seg selv, uansett hvor vanskelige og tøffe prosesser du står i, så blir det mye ærligere. »

«Å være rått oppe i en sånn situasjon er helt nytt, helt åpent sår på en måte. Å være sårbar også i møte med andre mennesker er noe jeg tør å være nå, fordi jeg er trygg i den jeg er», sier Märtha.

Også dronning Sonja kommenterte datterens samlivsbrudd i helga, da hun møtte pressen under under åpningen av utstillingen Texture i Grieghallen i Bergen.

Ari Behn har så langt ikke tatt tatt bladet fra munnen. Han har imidlertid delt flere malerier med Instagram-fansen.

LES OGSÅ: De siste bildene før bruddet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!