Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Märtha tar med seg eiendommer estimert til flere titalls millioner ut av ekteskapet

Ari Behn må vinke farvel til huset i Lommedalen og landstedet på Hankø.

BOLIGEN: Prinsesse Märtha Louise kjøpte huset for egne penger i 2003. Huset er hennes særeie. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX
BOLIGEN: Prinsesse Märtha Louise kjøpte huset for egne penger i 2003. Huset er hennes særeie. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. I en pressemelding som ble sendt ut skriver Slottet at Märtha Louise blir boende i boligen i Lommedalen, og at hun også beholder familieeiendommen Bloksbjerg på Hankø. Begge eiendommene er hennes særeie.

Ari Behn går dermed ut av ekteskapet uten noen del av verdiene som disse store eiendommene representerer.

SKILLES: Märtha Louise og Ari Behn skilles etter 14 års ekteskap. FOTO: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / NTB Scanpix
SKILLES: Märtha Louise og Ari Behn skilles etter 14 års ekteskap. FOTO: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer

Eiendommen i Lommedalen, som har vært ekteparets felles bolig, ble kjøpt i 2003 for 8,8 millioner kroner. Da prinsesse Märtha Louise kjøpte boligen var den på drøye 250 kvadratmeter. Etter kjøpet bygget de på ytterligere 180 kvadrat, ifølge Budstikka. Tomten er på hele 5,7 mål, og det er også to hytter og en lekestue på området.

Verdi på opp mot 20 millioner

Anders Bonesmo, daglig leder av DNB Eiendom Bekkestua, anslår at eiendommen i Lommedalen har en verdi på mellom 18 og 20 millioner kroner.

- Men dette er en eiendom det er vanskelig å sette en pris på, fordi den ville tiltrukket seg mye folk på grunn av dem som bor der, sier Anders Bonesmo, daglig leder av DNB Eiendom på Bekkestua.

Han legger til at størrelsen på tomten og bygningsmassen, i tillegg til at han antar at det er god standard på bygningene, gjør at eiendommen havner i dette prissjiktet.

SKILLER SEG: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har vært gift i 14 år. Fredag kveld ble det kunngjort at de skal skilles. Se de fine øyeblikkene fra forlovelsen og bryllupet deres. Video: NRK / NTB Scanpix Vis mer

- Gitt at det ikke er noen restriksjoner på eiendommen, kunne man også ha bygget flere hus der, sier han, og legger til at eiendommer i dette området er lettsolgt.

Stian Holmen-Jensen, partner og eiendomsmegler ved Privatmegleren på Stabekk, tror også at eiendommen kan ha en verdi på opp mot 20 millioner kroner.

- Hvis man regner med at det er høy standard, vil jeg tenke at eiendommen ligger på mellom 15 og 20 millioner kroner, sier Holmen-Jenssen, men legger til at dette er en vurdering tatt uten å ha vært på eiendommen og uten å ha gjort en grundig vurdering.

- Dette området er blitt mer og mer populært i det siste, på grunn av nærheten til marka. Du bor på en måte i marka, men har nærheten til byen, sier han.

BLOKSBJERG: Märtha Louise og Ari Behn har ofte feriert på landstedet Bloksbjerg på Hankø i Østfold. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX
BLOKSBJERG: Märtha Louise og Ari Behn har ofte feriert på landstedet Bloksbjerg på Hankø i Østfold. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Tror «Bloksbjerg» ville sprengt salgsrekord

Märtha arvet feriestedet «Bloksbjerg» på Hankø, etter kong Olav. Dette er også hennes særeie. Ifølge kommunekartene til Fredrikstad kommune har eiendommen en tomt på 15.324 kvadratmeter.

Ifølge Dag Thomas Svendsen, partner, daglig leder og eiendomsmegler i Møller og Partners, har de eiendommer i området som ikke ligger ute på det åpne markedet som har en verdi på 15 til 25 millioner kroner.

- Men hvilken prisantydning «Bloksbjerg» ville kommet til å ha, vil jeg ikke si noe om siden jeg ikke har vært der og sett. Jeg tror den eiendommen har en såpass høy verdi at den ville vært solgt for en av de høyeste summene i vår region, sier Svendsen.

Han forklarer at Hankø som sted er flott, og at eiendommen også har en veldig fin historie.

Ville vakt større interesse

Hanne Marie Tegneby, daglig leder av DNB Eiendom Fredrikstad, trekker også frem at beliggenheten er veldig bra. Men heller ikke hun ønsker å anslå en verdi for eiendommen, siden det er vanskelig når hun ikke har befart eiendommen fra innsiden. Hun legger også til at det er større interesse for eiendommer som tilhører kongefamilien, enn det hadde vært for andre.

- Det er en fantastisk eiendom og ligger i et populært område, sier hun, og forklarer at eiendommene de har solgt på Hankø de siste årene har gått for mellom 10 og 20 millioner.

- Mange har store eiendommer, og de fleste hyttene eller landstedene er av relativt stor størrelse. Vi ser også at veldig mye går i arv der ute, så det er ikke så ofte det kommer objekter for salg, sier Tegneby.

I 2012 ble et landsted kun et steinkast unna prinsesseeiendommen lagt ut for salg til 15 millioner, og ble solgt for 10 millioner.

- Hvis eiendommen til Märtha Louise hadde gått ut på markedet, hadde den også hatt en høyere verdi fordi det er en kongeeiendom, sier Tegneby.

I 2015 hadde prinsesse Märtha Louise en formue på 1 188 146 kroner og en inntekt på 375 929 kroner. Ari Behns inntekt var på 104 555 kroner, mens formuen var på 15 559 kroner.

FERIESTED: Eiendomer i området rundt Hankø, hvor Bloksbjerg ligger, har en verdi på mellom 15 til 25 millioner kroner. FOTO: Birgitte Aasen / Aftenposten / NTB Scanpix
FERIESTED: Eiendomer i området rundt Hankø, hvor Bloksbjerg ligger, har en verdi på mellom 15 til 25 millioner kroner. FOTO: Birgitte Aasen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!