Märtha viste seg for første gang etter bruddet

Var til stede under visning av «Kongens Nei» i Slottsparken. 

UTEKINO: Prinsesse Märta Louise viste seg for første gang offentlig etter det ble kjent at hun og Ari Behn skal skilles, her med kronprinsesse Mette Marit under visning av filmen «Kongens Nei» i Slottsparken onsdag kveld. Foto: Berit Roald /NTB Scanpix
UTEKINO: Prinsesse Märta Louise viste seg for første gang offentlig etter det ble kjent at hun og Ari Behn skal skilles, her med kronprinsesse Mette Marit under visning av filmen «Kongens Nei» i Slottsparken onsdag kveld. Foto: Berit Roald /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongefamilien ankom utekinoen i Slottsparken i øsende regnvær onsdag kveld. Arrangementet med førpremiere på filmen «Kongens Nei», rundet av kongeparets markering av sitt 25-årsjubileum.

I tillegg til kongeparet, kronprinsparet og prinsesse Astrid, var også prinsesse Märtha Louise til stede.

Dette er første gang hun viser seg offentlig siden det ble kjent at hun og Ari Behn skal skilles.

En smilende Märtha ankom ikledd brun kåpe og sorte bukser.

Publikummere i regntøy hadde funnet sitteplasser på hver side av kongefamilien.

«KONGENS NEI»: Publikum trosset regnværet og satt og så utekino sammen med kongefamilien onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/ NTB Scanpix.
«KONGENS NEI»: Publikum trosset regnværet og satt og så utekino sammen med kongefamilien onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/ NTB Scanpix. Vis mer

I begynnelsen av august kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og ektemannen Ari Behn (43) skal skilles etter 14 år som gift.

Prinsesse Märtha Louise har ikke vist seg offentlig siden bruddet, og har avlyst flere oppdrag. Hun var blant annet ikke til stede på kongeparets hagefest 1. september.

Avrundet 25-årsjubileum

Utekinoen i Slottsparken onsdag kveld, markerer avslutningen av Kong Harald og Dronning Sonjas 25-årsjubileum som konge og dronning.

Kronprinsen ønsket velkommen, og fortalte at flere scener er spilt inn på slottet.

- Det var en spesiell situasjon å plutselig møte en ung versjon av bestefaren sin i Anders Baasmos skikkelse, fortalte kronprinsen.

Til glede for alle tilskuerne ble det også opphold akkurat idet filmen startet.

- Jeg håper alle gleder seg. Vi er like spente som dere på denne filmen som er blitt valgt til Norges Oscar-bidrag, sa han.

«Kongens nei» har Norgespremiere 23. september, og utekinoen i Slottsparken var dermed en mulighet til å se filmen før den kommer på kino.

Kongefamilien så filmen sammen med en gruppe spesielt inviterte krigsveteraner.

- Et åpent sår

Det skapte stor oppmerksomhet da Märtha Louise og Ari Behn gikk ut med nyheten om at de går hvert til sitt. I et videoklipp publisert på nettsiden til den mye omtalte «engleskolen», Soulspring, i slutten av august, snakket prinsessen om bruddet for første gang.

«Å være rått oppe i en sånn situasjon er helt nytt, helt åpent sår på en måte. Å være sårbar også i møte med andre mennesker er noe jeg tør å være nå, fordi jeg er trygg i den jeg er», sa Märtha.

I morgen fyller Märtha 45 år. Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved slottet, uttaler til Dagbladet at hun ikke kan si noe om hvordan dagen skal feires, men at den skal feires privat.

HOLDT TALE: Kronprins Haakon talte til de frammøtte for en førpremiere av filmen Kongens Nei i sammenheng med kongeparets 25-årsjubileum. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer